Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska succén: Tar dubbelseger

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Det var knäpptyst inne på arenan när svenskarna red.

Men Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson visade återigen att de har nerver av stål och det blev en svensk dubbel – för första gången någonsin i GCT.

– Det här är det största vi kan göra, säger vinnaren Peder Fredricson efter tävlingen.

Det var som uppgjort för en svenskfest i Global Champions Tour under lördagen med sju hemmaekipage till start i helgens högsta och mest prestigefyllda klass, GCT Grand prix.

Till slut blev det Peder Fredricson som stod högst upp på pallen, och det var en utmattad men nöjd ryttare som mötte pressen efter tävlingen.

– Det har varit väldigt känslomässigt, det har varit en fantastisk dag, säger han efter tävlingen.

Just som det inte verkade gå att rida snabbare gjorde han det omöjliga och gick i mål som segrare, 1,5 sekunder snabbare än tvåan Malin Baryard-Johnsson.

– Jag såg Malins omhoppning och det var otroligt snabb, och jag visste att jag var tvungen att ta risker för att kunna vinna, säger Peder Fredricson.

Efter tävlingen hyllar han publiken på Stockholms stadion.

– Det var en obeskrivlig känsla. Jag har varit rörd och är väldigt trött men nu efteråt har axlarna sjunkit lite, säger Fredricson.

För förstaplatsen belönas Peder Fredricson med en prischeck på 1,2 miljoner kronor.

Tack vare fina resultat i kvalklassen bjöds den fullsatta arenan på inte mindre än sex av dem på raken i klassens slutskede. Där var det precis som tidigare under helgens tävlingar Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson som visade superform och tog sig till omhoppning.

Malin Baryard-Johnsson efter andraplatsen i GCT

”I vanliga fall oslagbar”

I omhoppningen gick Baryard-Johnsson ut som näst sista ekipage, hon svängde som kring ett nålsöga med Indiana och kapade ledartiden med hela 1,5 sekunder.

– Jag kände att jag var tvungen att vara lite galen för att kunna vinna, det är som att någon skrivit ett manus att jag och Peder sitter här, säger Baryard-Johnsson efter tävlingen.

– Jag fick till en runda som i vanliga fall är oslagbar. Hade han haft någon av sina andra hästar hade han inte kunnat ta det. Men det är så himla roligt att vi två får stå där uppe, fortsätter hon.

Malin och Peder fick kliva högst upp på pallen på Stockholms stadion. Foto: SÖREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Jennifer Gates tävlar i Sverige – med pojkvännen