Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensk succéstart i EM-hoppningen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Trots debuterande hästar i utomhusmästerskap lyckades Peder Fredricson och Douglas Lindelöw ta toppositioner den första dagen av hästhoppnings-EM i Riesenbeck.

Fredricson och Catch Me Not S ligger efter den första omgången tvåa på 72,58 sekunder och Lindelöw och Casquo Blue är trea på 73,99.

Belgiern David Will, på C Vier, leder på 71,66.

– Det var en bra start för mig och för de andra. Han (Catch Me Not S) kändes väldigt bra och verkade trivas med banan. Det var inget mål att vara i ledningen i dag, men det flöt på bra och vi fick en bra rytm, säger Fredricson till SVT.

Lägg därtill Rolf-Göran Bengtsson (Ermindo W) på elfte plats och Angelica Augustsson Zanotelli (Kalinka van de Nachtegaele) på 32:a plats.

Alla svenskarna red felfritt vilket gör att även laget ligger bra till inför fortsättningen. Den första omgången räknas även in i lagtävlingen. Den leder Sverige före Tyskland och Schweiz.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.