Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensk jättesuccé – RGB vann Gothenburg Trophy

Foto: /IBL / /IBL
Foto: THOMAS REINER / IMAGO IMAGES / THOMASREINER.PRO/ IMAGO SPORTFOTODI
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Lördagskvällen bjöd på en riktig rysare i Scandinavium.

Bara tre svenskar har vunnit Gothenburg Trophy sedan 1977.

Med fyra svenskar av sju i omhoppning var oddsen låga, och det var Rolf-Göran Bengtsson som höll för trycket.

Bara tre svenskar har lyckats med bedriften tidigare, en av dem var Rolf-Göran Bengtsson och under lördagen gjorde han det igen.

Det inleddes med Irma Karlsson, som efter sin oväntade uteslutning i fredagens världscupomgång laddat om och satte en felfri och snabb runda med andrahästen Chacconu.

Därefter Följde Erica Swartz med Jovita, och så Stephanie Holmén med Flip's Little Sparrow.

Foto: TOMMY HOLL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svensk succé i Gothenburg Trophy

Efter att storfavoriter som Ludger Beerbaum och Daniel Deusser rivit var det dags för sista ryttaren, en av de tre svenskar som någonsin vunnit Gothenburg Trophy, Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grove's Carlyle.

Med en runda som osade rutin och segerlystnad blev det till slut Bengtsson som var både felfri och snabbast. Det blev en historiskt blågul pall med Irma Karlsson som tvåa, Stephanie Holmén blev trea.

– Fantastiskt att kunna vinna GP för tredje gången, jag kände en viss press på att vinna här, säger Rolf-Göran på prisutdelningen.

– Jag hörde publiken och det är en fantastisk känsla när de hjälper till, jag försökte göra så gott jag kunde.

Rolf-Göran Bengtsson är den enda svensk som legat etta på världsrankingen, då var det med Casall, som är pappa till Oak Grove's Carlyle. Efter att Casall pensionerades har det varit ett tomrum i hans tävlingsstall.

– Det känns skönt att unna fortsätta med Carlyle och föra vidare arvet efter Casall, säger Rolf-Göra Bengtsson efter vinsten.

Foto: /IBL / /IBL

Rolf-Göran Bengtsson invald i Hall of Fame

Precis innan klassen började blev Bengtsson även invald i Göteborg Horse Shows Hall of Fame.

– Man ville ju inte göra dem besvikna och tro att de valt ut fel människa, det var ganska speciellt faktiskt. Det känns extra bra eftersom det har varit en lugnare tid med tävlingar ett tag, säger han.

Irma Karlsson hade en tuff tävling dagen innan, då hon oväntat vägrade ut sig med Ida van der Bisshop och slogs ut från världscupfinalen. En andraplats med Chacconu var lite plåster på såren.

– Det var väldigt skönt faktiskt, jag var på väldigt dåligt humör i går när jag gick och la mig och imorse när jag vaknade. Nu känns det lite bättre, säger Irma Karlsson på presskonferensen.