Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succén – klara för final: ”Är otroliga”

Peder Fredricson och Evelina Tovek är klara för morgondagens final i Global Champions Tour Grand Prix. 

Tovek blev bästa svensk under fredagens tävling med en 11:e plats. 

– En otrolig fin hoppning, säger kommentatorn Julia Navrén i SportExpressens sändning. 

Global Champions Tour fortsatte under helgen i i slovakiska Samorin. Under fredagskvällen var det dags för den första rundan där tre svenska ryttare var på plats. Peder Fredricson, som tävlar för Valkenswaard United, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek rider för Scandinavian Vikings. Samtliga svenskar stod på startfältet.

Tovek och Fredricson klara för final

Fredricson, som numera rankad världsetta, stod för en felfri runda med Catch me Not. Ekipaget vann så sent som i september EM-brons. Han kom på en 14:e plats med tiden 77.17. 

– Det är en otrolig fin hoppning och dessutom med en försiktig häst. Det är 100 procent korrekt, säger kommentatorn Julia Navrén i SportExpressens sändning. 

Men desto tuffare gick det för Henrik von Eckermann. Ryttaren, med hästen King Edwards fick inte till det och kom på en 37:e plats. Det innebar att han med stor sannolikhet kommer att missa morgondagens Grand Prix-final. 

– Det ser mörkt ut och det kommer vara på gränsen. Vi får se om tiden (71.75) räcker, säger Julia Navrén. 

Peder Fredricson är inte ensam svensk som kommer stå på startfältet imorgon. Även Evelina Tovek lyckades ta sig dit med hästen Winnetou de la Hamente. Hon blev bästa svensk med en elfteplats och tiden 75.91. 

Lördag 16 oktober: Andra rundan Global Champions League (Start 16.45) 

Lördag 16 oktober: Global Champions Tour Grand Prix (Start 19.10)  

Klicka på länken för att komma till sändningen från respektive tävling.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.