Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stora tragedin: Andra hästen död i branden

Sara Algotsson Ostholt förlorade sin häst Chacco's Crack efter att lastbilen de färdats i plötsligt fattat eld.

Nu berättar den svenske OS-medaljören att även hästen Apertina, som kämpat för sitt liv sedan branden, har avlidit.

”Du var en så snäll häst med så mycket potential. Säg hej till Chacco från oss”, skriver Algotsson Ostholt på Instagram. 

Ridsport-Sverige skakas av en stor tragedi.

Det var när Sara Algotsson Ostholt var på väg hem från tävlingar i polska Sopot som hennes hästtransport plötsligt fattade eld.

Algotsson Ostholt, hennes son och hennes hästskötare klarade sig undan branden utan några allvarligare skador, men de två hästarna som färdades i lastbilen klarade sig inte.

Chacco's Crack omkom direkt i branden. Algotsson Ostholts andra häst Apertina har kämpat för sitt liv sedan branden, men inte heller hon överlevde den tragiska olyckan.

”Vila i frid kära Peggy, du kämpade så väl och vi trodde att du skulle stanna hos oss i många år till! Du var en så snäll häst med på mycket potential. Säg hej till Chacco från oss”, skriver Sara Algotsson Ostholt på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BxeIeFqCxyb/

Sara Algotsson Ostholt: ”Fruktansvärt tragiskt”

Den svenske silvermedaljören från OS i London 2012 har tidigare kommenterat händelsen i en intervju med Hippson. 

– Vi är fortfarande i chock och vad som har hänt är fruktansvärt och mycket tragiskt! Allt gick otroligt snabbt, säger Algotsson Ostholt.

OS-hjälten berättar att eldslågorna slog ut klockan halv fem på morgonen. Algotsson och hennes son och hennes hästskötare har klarat sig utan allvarligare skador. Lastbilen är dock ”bara skrot” numera.

– Det är fruktansvärt tragiskt med våra hästar. Det är en stor förlust för oss känslomässigt och ekonomiskt, vår lastbil var vårt andra hem och den blir svår att ersätta då den inte var den nyaste. Vi får därför inte heller något tillbaka på en försäkring. Vi är öppna och tacksamma för förslag om hur vi kan få hjälp till en ersättare! Var rädda om er och var glada för det ni har, säger hon. 

Enligt polska medier låg ett tekniskt fel på fordonet bakom branden. 

https://www.instagram.com/p/BxP640hn2CF/