Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stopp i tio länder – efter virusutbrott

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Internationella ridsportförbundet (FEI) inför ett tävlingsstopp i tio länder till och med den 28 mars. Anledningen är smittspridningen av den neurologiska formen av herpesviruset EHV-1, även kallat abortvirus, som bland annat har lett till att fyra hästar dog under den internationella hopptouren i spanska Valencia.

– Det var inget enkelt beslut att ställa in tävlingarna på det europeiska fastlandet, särskilt inte med tanke på det omfattande avbrott som pandemin inneburit för FEI:s tävlingskalender, säger förbundets generalsekreterare Sabrina Ibáñez enligt tidningen Ridsport.

Tidningen skriver att stoppet gäller i Frankrike, Spanien, Portugal, Belgien, Italien, Österrike, Polen, Nederländerna, Tyskland och Slovakien. Vissa hopptourer som redan pågår kommer dock att få fortsätta i stängda bubblor så länge inga nya hästar ankommer och inga positiva fall av EHV-1 bekräftas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.