Stjärnhästen död efter olycka: ”Otroligt ledsamt”

Foto: ROLAND THUNHOLM / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Landslagsryttaren Fredrik Jönsson har sorg. 

Stjärnhästen Cold Play fick avlivas under måndagen, efter att ha brutit benet i samband med en olycka på träning. 

– Det är otroligt ledsamt att det skulle ta slut så här i förtid, säger Jönsson i ett pressmeddelande. 

Fredrik Jönsson och Cold Play fick sitt stora genombrott under VM i Tryon, USA, 2018, när de var med och tog ett lagsilver. Cold Play skulle fortsätta ta topplaceringar och blev bland annat femma i lagtävlingen på EM 2019 i Rotterdam. Cold Play var aktuell att delta i OS i Tokyo under sommaren.

Men under måndagseftermiddagen var olyckan framme för Cold Play.

– Han har stått i karantän här hemma sedan hemkomsten från Spanien. Jag tog ut och longerade honom under eftermiddagen. Han var superpigg och glad, och så brallade han och landade på tre ben. Jag såg direkt att benet var av, säger ryttaren Fredrik Jönsson i ett pressmeddelande.

Fredrik Jönsson om saknaden efter Cold Play

Veterinären var snabbt på plats och konstaterade efter en röntgen att benet var av och tvingades fatta det tunga beslutet att avliva stjärnhästen. 

– Det fanns inget att göra. Han fick somna in här hemma. Den enda trösten är att vi kunde hålla honom vid ganska gott mod och att vi inte behövde flytta på honom, säger Jönsson.

Han fortsätter:

– Jag har haft honom i nio år. Han har betytt allt för min karriär. Och så har han varit en riktigt god vän också. Jag vill tacka Cold Play för alla minnen och för allt han betytt för mig. Jag vill också tacka mina kompanjoner och delägare familjen Ingvarsson, och alla andra i teamet runt den här hästen. Cold Play har betytt så mycket för så många. Det är otroligt ledsamt att det skulle ta slut så här i förtid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.