Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stark insats av Kittel – men det räckte inte

Patrik Kittel. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Patrik Kittel. Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Patrik Kittel. Foto: SVT

Patrik Kittel är i toppform.

På torsdagen var han nära att ta det svenska laget till medalj – och på fredagen svarade han för ytterligare en stark prestation.

– Det känns helt magiskt, säger Kittel i SVT.

Det svenska laget visade upp fin form redan på torsdagen. Sverige låg fyra i lagdressyren när Patrik Kittel gick in i tävlingen – och förde upp laget till medaljplats efter ett personligt rekord.

Sverige fick till slut nöja sig med en fjärdeplats, men flera svenskar slog till med fina prestationer direkt på fredagens individuella dressyr.

Juliette Ramel red in på nytt personligt rekord i amerikanska Tryon, något som räckte till en åttondeplats.

Stark insats av Patrik Kittel

Även Patrik Kittel svarade återigen för en fin uppvisning. Han och hästen Well Done de la Roche CMF red stabilt rakt igenom programmet, och landade på 79,726 % – nästan fyra procentenheter över det tidigare personliga rekordet. Resultatet räckte till ledning, men det var inte vilka ekipage som helst som återstod i tävlingen.

Den trippla OS-guldmedaljören Charlotte Dujardin var överlycklig när hon red in som tvåa på nioåriga stoet Mount St John Freestyle, strax innan dressyrdrottningen Isabell Werth tog guldet. Dujardin fick till slut brons, och amerikanskan Laura Graves tog silvret.

Patrik Kittel slutade femma.

– Det är mitt absolut bästa någonsin. Det känns helt magiskt att kunna vara med och leka på den här toppen. Jag är helt förbluffad, det hade jag inte kunnat tro, säger Kittel i SVT.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!