Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Springsteens succé i Sverige: ”Väldigt glad”

Jessica Springsteen inledde med seger. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Jessica Springsteen på tävling i Paris tidigare i år. Foto: VEEREN-CASTEL/BESTIMAGE / BEST EXCLUSIVE TT NYHETSBYRÅN
Jessicas pappa är rockstjärnan Bruce Springsteen. Foto: ROB DEMARTIN / SHORE FIRE MEDIA
Eve Jobs njöt av att tävla i Falsterbo: ”Jag älskar Sverige”Foto: ROLAND THUNHOLM/TT / ROLAND THUNHOLM TT NYHETSBYRÅN
Eve Jobs under en tävling tidigare i år. Foto: STEFAN LAFRENTZ / IMAGO IMAGES / STEFAN LAFRENTZ WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Eve Jobs är dotter till Apples legendariska vd Steve Jobs. Foto: AP AP
1 / 8

Eve Jobs och Jessica Springsteen är återigen på svensk mark och tävlar i hoppning.

Amerikanskorna med de uppseendeväckande efternamnen verkar dessutom trivas riktigt bra, för Springsteen blev det seger direkt.

- Jag är jättenöjd med dagen, väldigt glad, säger hon efter tävlingen.

Till tonerna av Bruce Springsteen i högtalarna red dottern Jessica Springsteen in som segrare på prisutdelningen i kvalet till Falsterbo grand prix.

– Jag är jättenöjd med dagen, det var inte min mest rytmiska runda men men hon hoppade fantastiskt och hon hoppade så bra genom hela banan. Jag är väldigt glad.

Springsteen var även på plats under den penningstinna tävlingen Global Champions Tour som gick av stapeln på Stockholms stadion i juni. Den här gången har hon med si hästen Volage du val Henry.

– Hon är väldigt naturligt snabb och jag ville bara stanna på linjerna hela tiden och hålla svängarna tighta och ta lite tid på mig till sista kombinationen.

Eve Jobs: ”Fortsätter fira här”

Dagens klass var startskottet på de internationella hoppklasserna, och USA är ett av många lag somtävlar om värdefulla poäng i nations cup på söndag. Springsteen rider i laget tillsammans med Eve Jobs, som nyss fyllde 21 men redan är väletablerad på internationell nivå.

– Det kändes bra att fylla år, det var en väldigt rolig vecka med vänner och familj men nu ser jag fram emot att fortsätta fira här.

Vad är målet i nationshoppningen?

– Jag hoppas jag får till dubbla felfria rundor, det är målet. Vi har ett väldigt kul, ungt lag här, många av mina vänner hoppar på söndags det är väldigt kul att ha dem i laget. Jag hoppas det går bra.

I dagens klass blev det en snabb tid men två bommar ner gav ingen placering. 

– Jag gick lite för det i början där och fick två nedslag men jag är jättenöjd med min häst, han hoppade superbra och vi kommer igen i morgon.

Även för Jobs är det andra gången i år hon tävlar på svensk mark, hon red världscupfinalen i Göteborg i början på april.

- Jag älskar Sverige, jag hade en fantastisk upplevelse i Göteborg och jag är väldigt glad att vara här och tävla den här veckan.

LÄS MER: Falsterbo Horse Show 2019 - höjdpunkter och program 

LÄS MER: Ilskan mot Falsterbo Horse Show: ”Totalt kaos” 

Julia Navrén rapporterar.

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

Hoppas han slipper gå samma öde till mötes

MATS OLSSON: Vi har Isak, vi har Quaison - men det finns alltid en norrman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.