”Skönt att någon i familjen går ut och plockar segern”

Fint svenskt år i hästhoppning.
Marlon Modolo Zanotelli.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Paret Augustsson Zanotelli.
Foto: Josefin Johansson
Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele
Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Angelica Augustsson Zanotelli har ännu inte lyckats få till det i helgen på Friends arena. 

Men trots två nedslag kunde hon glädjas i kväll.

Hennes make Marlon Modolo Zanotelli vann nämligen tidshoppningen. 

– Det är skönt att någon i familjen går ut och plockar segern, säger svenska landslagsryttaren. 

Stämningen var på topp under kvällen på Friends arena när hyllningen av OS-guldmedaljörerna avlöstes av en spännande tidshoppning. Hindrena låg på 1.40 meter och det fanns stora möjligheter att rida riktigt fort. 

Den första att dra upp tempot rejält - hela sex sekunder snabbare än föregående ekipage - var Malin Baryard-Johnsson. Men hennes tid i ledningen blev kortvarig. Stephanie Holmén var näst på tur att rida vindsnabbt men fick sedan se sig slagen av sin chef på Grevlundagården – Peder Fredricson. 

Det fanns dock en ryttare till med svenskkoppling som ville testa om det gick att rida ännu snabbare. Den brasilianska ryttaren Marlon Modolo Zanotelli, gift med svenska landslagsryttaren Angelica Augustsson Zanotelli, pressade ned tiden ytterligare och kammade tillslut hem lördagens hoppklass. 

Segerglädje hos familjen 

Angelica Augustsson Zanotelli själv red topphästen Nintender Star i kvällens hoppning men fick med sig två snöpliga nedslag när hon var på väg mot en snabb tid.  

– Jag red snabbt men sen vet jag inte riktigt varför men han rev båda a och b i kombinationen. Men det är så det är ibland. 

Trots felberäkningarna var den svenska landslagsryttaren nöjd, segern hamnade i alla fall inom familjen. 

– Det är kul, vi är ett team, när han vinner och när jag vinner så blir vi väldigt glada. Det är jätteroligt, jag har haft lite stolpe ut i helgen. Då är det skönt att någon i familjen går ut och plockar segern, det är härligt. 

”Då vill jag vinna lite mer” 

Även om Scandinavium är den arenan som Angelica Augustsson Zanotelli är mest förknippad med så trivs hon riktigt bra på Friends arena. 

– Det är alltid så kul. Det är alltid en av de absoluta höjdpunkterna att komma till Sverige och tävla. Det är jätteroligt. 

I januari i år blev hon mamma för tredje gången men hon gjorde snabbt comeback i sadeln och red bland annat EM i somras där det svenska laget tog en fjärdeplats. 

Vad säger du om din säsong? 

– Jag tycker att jag har haft en väldigt bra säsong, jag är nöjd och jag har nått de målen som jag har velat nå. Jag visste att det var ganska stora mål att försöka komma tillbaka så snabbt och att vara med på EM men det gick väldigt bra. Jag har en väldigt fin häst så jag är nöjd men samtidigt vill man alltid bli bättre. Nästa år sätter jag ganska mycket press på mig själv, då vill jag vinna lite mer, avslutar Angelica Augustsson Zanotelli. 

Kvällens reslutat i tidshoppningen

1. Marlon Modolo Zanotelli - Gouvernante VDL - 56.33 sekunder 

2. Peder Fredricson - Crusader Ice - 56.65 sekunder 

3. Stephanie Holmén - Comete Saint Just - 58.81 sekunder 

4. Malin Baryard-Johnsson - Harley Davidson - 62.36 sekunder 

4. Scott Brash - Hello Mr President - 66.86 sekunder 

Ur arkivet – med ”Henkes” dotter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.