Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandalscener i EM – stor ilska: ”Livsfarligt”

Foto: SVT

Jätteskandal i ridsports-EM under den individuella hoppfinalen.

Mitt under hemmahoppet Marc Houtzager ritt sprang åskådare in på banan.

– De är livsfarliga. Vet de om det? Vad är det de vill? ryter SVT:s kommentator AnnaMaria Fredholm i från.

Ridsport-EM i Rotterdam avslutas i dag med den avslutande individuella hoppfinalen.

Då inträffade en praktskandal.

Mitt under hemmahoppet Marc Houtzagers ritt med ekipaget Calimero löpte åskådare in på banan till publikens ilska.

– De är livsfarliga! Vet de om det? Vad är det de vill? säger en märkbart irriterad SVT-kommentator AnnaMaria Fredholm i SVT:s sändning.

Jätteskandal i ridsports-EM - åskådare på banan

Marc Houtzager lyckades trots fadäsen hålla fokus och ta sig runt med ett enda tidsfel.

– Man vill att arrangörerna tar bort tidsfelet – publiken började jubla för tidigt. Marc gör det med den äran, säger hon.

– Det här är under all kritik för arrangörerna att sådant här händer. Så mycket folk är det inte att ta hand om här, fortsätter AnnaMaria Fredholm.

Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona var rejält kritisk till arrangemanget efteråt och menar att det kommer med i rapporten.

– Vi stod och pratade om det. Borde det ha varit fler vakter? Jag utgår från att det är en person som köpt biljett, gått in med kläder som vem som helst. Hur ska man kunna plocka in den. Då ska det stå vakter runt hela banan. Det är inte vår sport, säger Ankarcrona.

TT: Hur ser du på säkerheten i övrigt?

– Det har inte fungerat hundra här vid insläppet (till banan). Vi är otroligt måna om lugn och ro och vi har haft det vid framridningen. Här hade man önskat lite mer uppdelning mellan oss, de aktiva och hästarna och övriga. Det är framför allt för hästarnas skull, säger Ankarcrona.

Marc Houtzager slutade åtta, bakom de bägge svenskarna Peder Fredricson med All In och Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou.

Von Eckermann slutade sexa och Peder Fredricson sjua.

Vann gjorde schweizaren Martin Fuchs på hästen Clooney 51 sedan jättefavoriten Ben Maher, Storbritannien, på Explosion W dragit på sig ett fel i sista stund.

Bronset gick till belgaren Jos Verlooy på hästen Igor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.