Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ska bli jättekul att se vart man ligger”

Dagens toppnyheter – sport
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Alexander Zetterman är tillbaka i hetluften.
I helgen tävlar han på Friends arena – och han hoppas på att få en värdemätare på både sig själv och sina hästar. 

– Det ska bli jättekul att bara se vart man ligger, säger 29-åringen. 

Hästfesten på Friends arena i Solna är i full gång. Och i flera olika klasser kommer hoppryttareliten att mötas under helgen. En av de som är tillbaka i de större sammanhangen är Alexander Zetterman. 

Den 29-åriga ryttaren har de senaste åren inte synts till i mästerskap utan har i stället satsat på en omstart. Numera utgår hans verksamhet från Frankrike där han ifjol började jobba med ett nytt hästmaterial. 

Helgens tävlingar blir därför ett viktigt test för framtiden. 

– Det är lite grann därför jag är här för att mäta mig och se vart jag ligger. Jag har gjort lite större tävlingar nu sedan i våras och det har gått väldigt bra, säger han. 

”Gud får avgöra vilken rosett det blir” 

Det är totalt tio internationella gäster och nio svenska ryttare som kommer att tävla i helgens hoppklasser. 

– Det är inte ett stort startfält men det är väldigt kompakt med många bra ryttare. Det ska bli jättekul att bara se vart man ligger. Jag har skött alla förberedelser så gott jag kunnat. Nu är det bara att hämta ut priserna så får gud avgöra vilken rosett det blir, säger han med ett skratt.

Att det varit lite motigt är inget han hymlar om – och han menar att förutsättningarna ser annorlunda ut för honom gentemot de andra ryttarna.

– Många av de här ryttarna som är här i helgen var i Prag förra helgen medan jag har ett gäng med hästar som vilat upp, vilket är bra. Jag har utvilade hästar men jag själv kanske inte riktigt är i samma stim som de är. Det är det som är utmaningen den här helgen. 

”Viktigt att hålla mig i stimmet” 

Han fortsätter: 

– Det är viktigt för mig att hålla mig i stimmet och bli varm i kläderna på denna nivå. På denna nivå är det så små marginaler därför gäller det att ha det i kroppen även fast man gjort det förut. 

Och även om Alexander inledde fint med hästen Lucky Lisa i torsdags så var det Peder Fredricson som vann första hoppklassen. 

– Om jag ska vara ärligt så när vi är ute på vanliga tävlingar så försöker jag aldrig vinna en sådan här klass som är 1.40 där det inte är så mycket prispengar. Men eftersom att jag är hemma och det är mycket publik så är det jättekul att vinna, säger han med ett brett leende. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.