Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Se världsstjärnorna göra upp direkt på Expressen

Peder Fredricson
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Malin Baryard-Johnsson
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Henrik von Eckermann
Foto: DOMENICO CIPPITELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTO / DOMENICO CIPPITELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTER

Expressen satsar på ridsport.

Nu står det klart att Expressen sänder de dubbla GCT-tävlingarna i Samorin - och årets stora final i Prag.

Med start den 15 oktober kan du som är Premium-prenumerant se OS-medaljörerna Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann göra upp i den prestigefyllda tävlingen.

– De svenska ryttarna engagerar verkligen svenska folket. Därför känns det väldigt roligt att vi nu kan presentera denna satsning, säger Nicolinn Törnmalm, biträdande sportchef på Expressen.

Efter en sprakande sommar med OS-guld för det svenska hopplandslaget och individuellt OS-silver samt EM-brons till Peder Fredricson går de svenska ryttarna in i hösten och vinterns internationella stortävlingar som favoriter.

I helgen gör de upp om segern i nationshoppningens final i Barcelona, sedan väntar en spännande avslutning på årets upplaga av Global Champions Tour och Global Champions League. 

Här är Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson redan klara för den individuella finalen i Prag där årets totalsegrare ska utses. En titel Rolf-Göran Bengtsson är ensam svensk om att ha vunnit, 2016. 

Och Henrik von Eckermann siktar tillsammans med ytterligare svenska ryttare på att ta en plats i finalen. 

Tävlingen, som grundades 2006, samlar världseliten, och bjuder på hoppning i världsklass. 

Nu står det klart att tävlingarna går att se direkt på Expressen. 

Med start den 15 oktober sänder Expressen årets resterande tävlingar i Global Champions League och Global Champions Tour. De livesända tävlingarna går att se för alla Expressens Premium-prenumeranter (mer information om hur du som inte redan är kund skaffar en prenumeration hittar du i faktarutan i texten). 

SÅ SER DU GLOBAL CHAMPIONS TOUR

Sändningarna har premiär fredagen den 15 oktober.

Från då sänds årets resterande tävlingar, där det är dubbla tävlingar i slovakiska Samorin, och sedan den stora finalen i Prag. 

Alla tävlingar sänds på Expressen Premium. Du behöver vara eller bli Premiumkund för att se tävlingarna. Det kostar 79 kronor i månaden, då ingår allt Premiuminnehåll på expressen.se. Utan bindningstid.

Samtidigt utökar SportExpressen bevakningen av ridsport i hela landet. I ett samarbete med GT och Kvällsposten kommer Premium-prenumeranter kunna läsa intervjuer, granskningar och åsikter om ridsport. 

– De svenska ryttarna engagerar verkligen svenska folket och intresset att både läsa om dem och se dem är otroligt stort. Därför känns det väldigt roligt att vi nu kan presentera denna satsning, där vi tillsammans med GT och Kvällsposten kommer att öka bevakningen av ridsporten överlag, säger Nicolinn Törnmalm, biträdande sportchef på Expressen.

TESTA PREMIUM TVÅ VECKOR - FÖR NOLL KRONOR 


TÄVLINGARNA EXPRESSEN SÄNDER

Samorin, vecka 2

Torsdag 21 oktober: Första rundan Global Champions Tour (18:40 - 21:10)

Lördag 23 oktober: Andra rundan Global Champions League (17.10 - 19:15)

Lördag 23 oktober: Global Champions Tour Grand Prix (20:00 - 22:30)
Svenska deltagare som är klara i nuläget: Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Evelina Tovek


Prag, årets final


Torsdag 18:e november: Global Champions League, Super Cup kvartsfinal 

 Fredag 19:e november: Global Champions League, Super Cup semifinal

Lördag 20 november: Global Champions Tour: Grand Prix

Söndag 21 november: Global Champions League, Super Cup final

Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson är redan kvalificerade för den individuella finalen. Fler svenskar kan tillkomma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.