Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryttare misshandlad – av konkurrentens släktingar

Portugisiske grand prix ryttaren Vasco Mira Godinho misshandlad efter helgens tävlingFoto: Privat
Den portugisiska olympiska ryttaren från 2012, Gonçalo Carvalho, vars familjemedlemmar misstänkts varit involverade i misshandeln.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/STEFAN LAFRENTZ IMAGO SPORTFOTODIENST

Elitryttaren Vasco Mira Godinho misshandlades av konkurrentens familjemedlemmar under en av Portugals nationella dressyrtävlingar i helgen, misstänker polisen.

– Gonçalos far hade händerna bakom ryggen tills han tog fram en pinne och började slå mig, säger Vasco Mira Godinho enligt den portugisiska tidningen Equitacao.  

Under helgens nationella dressyrtävling i Estoril i Portugal har en misshandel rapporterats av en av elitryttarna.

Det är den portugisiske grand prix ryttaren Vasco Mira Godinho som enligt polisens misstankar ska ha blivit slagen av två familjemedlemmar, far och bror till den portugisiska olympiska ryttaren från 2012, Gonçalo Carvalho.

Misshandlad av konkurrentens far och bror

Det hela utspelade sig efter tävlingen, när Godinho skulle lasta in hästen och sin packning i transporten. Han ska ha sett Carvalho stå och prata med några studenter längre bort, när en vit van med Carvalhos far och bror körde fram och blockerade hans väg.

– När jag packade in filtarna, gick de fram till mig. Gonçalos far hade händerna bakom ryggen tills han tog fram en pinne och började slå mig, säger han enligt den portugisiska tidningen Equitacao. 

– Jag försökte försvara mig med armarna, men brodern drog mig till baksidan av ridcentret och slog mig tills ena ögonbrynet sprack. 

”Slog mig tills ögonbrynet sprack”

Först när en förbipasserande bil bevittnade händelsen, upphörde misshandeln. När polis väl kom till platsen hade förövarna avlägsnat sig.

Carvalho, som själv var kvar när polisen kom, eskorterades från platsen.

Händelsen är nu under utredning av både portugisisk polis och det portugisiska ridsportsförbundet. 

Godinhos skador består av ett rivsår i ena ögonbrynet och blåmärken spridda över kroppen från tillhygget. Han har genomgått behandling på sjukhuset i Cascais. 

Varit våldsamma förut

Det är inte första gånger som Carvalhos familjemedlemmar är inblandad i en skandal. För tre år sedan slog de nämligen två journalister i samband med att Carvalhos häst Batuta testades positivt under en test för otillåtna substanser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.