Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rördes till tårar efter sonens hyllningstal

Malin Baryard-Johnsson rördes till tårar på idrottsgalan då hennes son talade till henne från scenen. 

Kort där efter prisades hon och resten av hopplandslaget med bragdguldet och senare även hem Jerringpriset. 

– Jag är otroligt stolt och imponerad, säger Malin Baryard-Johnsson om sonen Alvars tal. 

Hopplandslaget bestående av Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson inledde idrottsgalan med att ta emot priset för årets lag. 

En stund senare prisades de igen då de skulle ta emot bragdguldet för sitt OS-guld i sommarens spel i Tokyo.

Då intog ryttarnas nära och kära scenen bland annat Henriks far Hans och Peders syster Anna. 

– Jag tycker att det är extra kul att mina föräldrar tackar mig. Det var så de började och de har följt mig hela vägen och att pappa får vara här är otroligt kul, säger Henrik von Eckermann om sin fars tal. 

Rördes till tårar

Även Malin Baryard-Johnssons son Alvar, 16, stod på scenen och talade till sin mor. 

– Jag slår dig i golf, tennis och skitgubbe, ganska enkelt. Men när det kommer till hästhoppning är du faktiskt ganska bra. Jag önskar att jag med ord kunde beskriva den otroliga stolthet jag kände när jag satt framför tv:n med mina kompisar och skrek hem ett OS-guld. Grattis mamma. Du är bäst, säger Alvar Baryard från scenen. 

I publiken syntes så väl Malin som som maken, tillika SVT-experten, Henrik Johnsson med tårar i ögonen. Uppenbart tagna av sonens tal. 

– Med Alvar är jag otroligt stolt och imponerad, det är så klart lite extra när det kommer en anhörig. Det är fantastiskt, säger Malin Baryard-Johnsson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.