Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rolf-Göran Bengtsson petas till ridsport-VM

Foto: ANDREAS GORA / IMAGO/ANDREAS GORA/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: SCOOP DYGA / ICON SPORT BILDBYRÅN

Peder Fredricson får chansen att ta sin tredje raka individuella mästerskapsmedalj.

Han är uttagen till ryttar-VM i september – men det finns frågetecken för hans stjärnhäst All In.

Dock är Douglas Lindelöw överraskande inte med i truppen.

När den svenska truppen till ryttar-VM i amerikanska Tryon presenterades så var, föga förvånande, tvåfaldige Jerringpristagaren Peder Fredricson ett av namnen.

Om Fredricson också får med sig sin stjärnhäst All In är dock osäkert.

– Han har tre hästar att välja på. Det är ett litet lyxproblem för mig, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som sätter 10 september som deadline för hästvalet.

Den tolvåriga valacken, som var med och hoppade hem EM-guldet förra året, har tampats med skador och gjorde comeback så sent som förra månaden.

– Han har gjort tre tävlingar så här långt och gjort det bra. Jag räknar med att låta honom få två tävlingar till för att komma i gång, sedan är det dags att testa honom och låta honom gå två-tre tävlingar fullt ut för att kunna avgöra om han är rätt häst att åka till VM, sade Fredricson tidigare till Dagens Nyheter om All Ins VM-deltagande.

RGB kan tas ut som reserv

Med sig på hoppsidan får han Henrik von Eckermann (Toveks Mary Lou), Malin Baryard-Johnsson (Indiana) och Fredrik Jönsson (Cold Play). Även en reserv ska tas ut. Rolf-Göran Bengtsson nämns som ett alternativ.

Douglas Lindelöw och Zacramento är alltså inte med.

– Hästägaren ställer inte hästen till förfogande för mästerskap, säger Ankarcrona.

I dressyren så är Tinne Vilhelmsson Silfvén och Patrik Kittel de två mest kända namnen i ett annat svenskt lag med medaljchans. Vilka hästar de åker till VM:et med är ännu inte bestämt.

I fälttävlan får 2012 års OS-silvermedaljör Sara Algotsson Ostholt chansen att tävla i VM för första gången. Precis som i London för sex år sedan med hästen Wega.

– Det var väldigt viktigt att vi tänkte på att saker fungerade rätt och att Wega kände sig fräsch, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten för fälttävlanlandslaget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.