Peder snuvades på miljonvinsten

Foto: Expressen
Foto: Expressen

Peder Fredricson rev bort sig och Malin Baryard-Johnsson blev utesluten i den individuella finalen. Med förhoppning om revansch gick de båda in i lagfinalen i Prag – men det gick inte alls. 

För Peder Fredricson som var en av de bästa ryttarna, var det lagkamraterna som förstörde dagen.

Under lördagen kom den svenska succén genom Henrik von Eckermann när han tillsammans med OS-hästen King Edward tog hem segern den individuella superfinalen. 

Förhoppningen fanns om nya svenska framgångar när lagtävlingen skulle avgöras på söndagen. Malin Baryard-Johnssons lag Shanghai Swans och Peder Fredricsons lag Valkenswaard United hade kvalat sig in till final som bästa och näst bästa lag. 

Men redan i första omgången grusades chanserna. För Peder Fredricsons lag var det lagkamraterna Marcus Ehning och Edwina Tops-Alexander som stod för rivningarna och trots att Fredricson tillsammans med Catch Me Not stod för en felfri runda rasade laget i totalen. 

Läskig krasch förstörde för Baryard

Malin Baryard-Johnssons Shanghai Swans hade heller inte någon vidare bra första runda i arenan i Prag. 

Baryard tillsammans med hästen Indiana stod för en otäck krasch efter ett missförstånd där de kraschade in i hinderstödet till ett tidigt hinder. Både häst och ryttare klarade sig fint, men det ledde till många fel i resultatet, och inte heller lagkamraterna Christian Ahlmann och Max Kühner kunde rädda upp poängtappet. 

Kostsamma rivningar i sista omgången

Med många rivningar även i andra lag fanns det fortfarande chans för svensklagen att klättra lite i den andra rundan. Men med endast två nollade slutrundor i de båda lagen fastnade de sist i startfältet.

Med bara fyra fel totalt över två omgångar stod Peder Fredricson som en av de bästa ryttarna sammanlagt i lagfinalen, men blev snuvad på miljonvinsten på grund av hans lagkamraters rivningar.

Vann den stora finalen, och de stora pengarna, gjorde i stället laget London Knights med ryttarna Olivier Philippaerts, Nicola Philippaerts och Emily Moffitt som alla klarade av felfria rundor i sista omgången. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.