Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peder Fredricsons nya seger i Mexiko

Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Peder Fredricson fortsätter plocka pallplatser.

Under lördagkvällen blev det en seger med Shanghai Swans i lagtävlingen Global Champions League.

– Vi ska försöka hålla i det här, säger Peder Fredricson i GCL TV efter tävlingen.

Peder Fredricson gjorde som i världscupfinalen och böt häst mellan första och andra omgången i Global Champions League.

Trots en felfri runda med Zacramento under torsdagen valde han i stället Christian K i lördagens avgörande. Efter att lagkamraten Daniel Deusser haft ett nedslag var tiden viktig, och Fredricson gick för en snabb och felfri runda.

Satsningen gick hem, Fredricson hade det fjärde bästa resultatet i klassen och ordnade därmed en vinst till nya laget Shanghai Swans.

Efter att Gregory Wathelet fått med sig flera grova rivningar behövde ryttarna i Valkenswaard United bara gå felfritt för att få med sig segern, men första ryttaren Alberto Zorzi fick utgå och laget var borta ur toppstriden.

– Jag visste att jag var tvungen att vara felfri, och vi hade pratat om att det var bra för mig att rida på tid. Han hoppade jättebra, säger Peder Fredricson i GCL TV.

Sghnghai Swans vann även första omgången i Doha, även om Fredricson inte red i laget.

– Vi ska försöka hålla i det här, säger Fredricson.

H&M Indiana övertygade individuellt

Malin Baryard-Johnsson gjorde debut i GCL och gjorde en stabil insats med Indiana. Hon inledde felfritt i torsdagens hoppning över 1,55-1.60 metershinder, och fortsatte i samma stil när hon gick ut i lördagens avgörande. 

Tyvärr hade lagkamraten Lorenzo de Luca först 4 och sedan 9 fel med Evita van't Zoggehof, vilket gav 13 fel och placerade Berlin Eagles på en 7:e plats.

Evelina Tovek gör sin tredje säsong i Scandinavian Vikings och gjorde en övertygande insats i första rundan där det blev en felfri ritt, men i andra blev det en oturlig bom ner. Toveks lagkamrat, veteranen Christian Ahlmann, fick et bom ner i första rundan och två i andra, 16 fel och slutade 11:a.