Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peder Fredricson på pallen med All In

Peder Fredricson och hästen All In.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Peder Fredricson är etta på världsrankningen.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Just nu pågår Global Champions Tour i Saint-Tropez.
Foto: NIC BOTHMA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Världsettan Peder Fredricson fortsätter visa klass i Saint-Tropez, där världseliten i hoppning just nu befinner sig för att delta i helgens Global Champions Tour.

På fredagskvällen klev Fredricson tillsammans med OS-hästen All In upp på pallen efter att först ha imponerat stort i grundomgången och därefter bjudit på en felfri runda även i omhoppningen.

Elva ekipage gjorde upp i omhoppningen. Där var Peder Fredricson och All In först ut, något som sällan är en fördel. Trots en felfri runda räckte tiden inte hela vägen, och Fredricson fick se sig nerpetad av både fransmannen Julien Epaillard och belgaren Gilles Thomas som hade svenskens tid att gå på.

Ingen annan lyckades dock slå svenskens tid och samtidigt klara alla hinder, och därmed blev det en fin tredjeplats för världsettan tillsammans med OS-hästen All In.

Sex svenska ryttare till start

Fredricsons tredjeplats innebär en prispeng på ungefär 86 000 kronor.

Till start i 1.50-klassen fanns totalt sex svenska ryttare, förutom Peder Fredricson – den enda svensken till omhoppning – också Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Linda Heed, Evelina Tovek och Annika Axelsson. 

På lördagen fortsätter tävlingarna i Saint-Tropez, då med andra rundan av Global Champions League, där laget Stockholm Hearts leder efter den första rundan, och därefter den individuella Grand Prix-tävlingen.

TV: Succé för svenskarna i Stockholm Hearts

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.