Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Påmindes innan segern: ”Då blev hon ju så vild”

Jessica Springsteen under prisceremonin.
Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN
Jessica Springsteen och Volage du Val Henry.
Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Jessica Springsteen, 29, har haft ett toppår med bland annat lagsilver i OS. 

Och hon gillar att prestera även när hon kommer till Stockholm.

I fredagens 1.50-hoppning var det amerikanskan som red snabbast. 

– Det är en underbar show och min häst älskar också att vara här. 

610 000 kronor var den totala prispotten i fredagskvällens 1.50-hoppning på Friends arena. Världsettan Peder Fredricson hade visat storform inför klassen och inlett tävlingarna i Stockholm med att vara etta, tvåa – och etta igen under förmiddagen. Och även i kväll såg det lovande ut. Fredricson var med bland de tio felfria ekipagen som tog sig vidare till omhoppningen. I den skaran fanns även Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann och Angelica Augustsson Zanotelli bland de svenska ryttarna. 

Men tidigt var det amerikanskan Jessica Springsteen som satte ribban vad gällde snabbast felfria tid – och den stod sig hela vägen. Bästa svenska ryttare blev tillslut Fredricson som hade näst snabbast tid men dessvärre fyra fel. 

I stället blev det Springsteen som fick ta emot stora applåder – och hon såg ut att trivas. 

– Det var så roligt att komma tillbaka, atmosfären här är helt otrolig. Det är en underbar show och min häst älskar också att vara här, säger amerikanskan efter segern. 

Påmindes av skötaren 

Jessica Springsteen red stoet Volage du Val Henry och ekipaget segrade även senast det var tävlingar i Friends arena. Men hästen har mycket energi och kan ibland bli lite väl laddad. 

– När jag skulle in i ringen påminde Josi (hästskötare reds anm) mig om prisutdelningen för två år sedan. Då blev hon ju så vild sa hon och då kom jag ihåg det, så hon var väldigt pigg nu när vi gick in på arenan men hon är så himla trevlig, hon skulle aldrig göra något. 

Det var bara att hålla i sig menade Springsteen – sedan grejade hennes fyrbente vän segern. 

Maher: ”Älskar den svenska publiken” 

– Jag hann se (de andra ekipagen) lite grann på skärmen innan jag red in. Men min häst är så naturligt snabb. Jag försökte bara följa hennes fart och göra det så naturligt som möjligt. 

Andraplatsen kneps av britten Ben Maher som tog individuellt OS-guld i somras och även han trivs i Stockholm. 

– Jag älskar den svenska publiken och det var länge sedan vi fick rida inför en sådan här publik. Först Prag förra veckan och den här nu, det är fantastiskt. Det är alltid kul att komma hit. 

Trea blev den belgiska ryttaren Olivier Philippaerts. 

Tv: Navrén och Jonsson om svenska succéåret 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.