Ny succé för Stockholm Hearts i Global Champions League

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Global Champions Tour bjöd på en närmast osannolik grand prix i Monaco.

Bara två(!) av 34 ryttare var felfria i grundomgången och gjorde upp i en högdramatisk omhoppning.

I lagtävlingen bjöd svensklaget Stockholm Hearts på ännu en succé.

Österrikaren Max Kühner var till slut den som tog hem tävlingen efter att ha slagit fjolårsvinnaren i Monacos GP, Darragh Kenny, med 34 hundradelar i omhoppningen.

– Det var väldigt viktigt för mig, för förra året slog han (Kenny) mig så jag hade verkligen ambitionen att vara snabbare än honom, säger vinnaren Max Kühner.

Det var inte bara ovanligt få felfria i tävlingen – det var dessutom väldigt många som hade svårt att ens slutföra tävlingen. Hela elva ekipage valde att avbryta tävlingen.

Angelica Augustsson Zanotelli, med hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcronas ögon på sig, fick det inte att stämma lika perfekt i lördagens grand prix som det gjorde i torsdags när hon slutade på fjärde plats, utan rev två hinder och hamnade längre ner i resultatlistan.

Henrik von Eckermann utan stjärnhästen King Edward och Malin Baryard-Johnsson utan sin Indiana lyckades inte heller något vidare och fick båda åtta fel vardera i klassen.

Den fjärde svenskan i tävlingen, Linda Heed, slutade sist av alla som faktiskt tog sig runt banan.

Ny succé för svensklaget

Stockholm Hearts fortsätter att övertyga i lagtävlingen. Svensklaget – den här helgen representerat av Lilly Attwood, Storbrittanien, och Olivier Phillipearts, Belgien – var det enda som lyckades sätta fyra felfria rundor och vann därmed GCL i Monaco.

Det gör att man tar ett ännu fastare grepp om förstaplatsen i totalställningen, där de för tillfället är helt ohotade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.