Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny medalj till Etzner Jakobsson

Louise Etzner Jakobsson fick jubla igen.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Ryttaren från ett tidigare tillfälle.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Louise Etzner Jakobsson tog silver i det fria programmet i paradressyren i EM i Rotterdam.

Det är hennes andra medalj i mästerskapet.

Efter minuterna i den stekheta manegen trodde Etzner Jakobsson att det skulle bli svårt att följa upp EM med en andra medalj.

Den första tog hon tidigare i veckan i det obligatoriska programmet.

Efter 73,775 procent på Zernard sjönk Etzner Jakobsson pustande ned på en stol för välbehövlig vila. Hon ledde, men trodde inte att det skulle räcka länge eftersom belgiskan Manon Claeys, en av guldfavoriterna, följde genast efter.

Men Claeys fick inte till det.

– Traven var inte så välriden eftersom han helst ville skritta i den, men han gjorde galoppen bra, säger Etzner Jakobsson.

– Jag vet att det inte räcker till guld, då måste jag ha en häst som orkar mer i traven. Jag är inte besviken, med tanke på hur varmt det var. Zernard var inte lika matt som tidigare i veckan, men lite seg.

Sanne Voets, som tog guldet i det obligatoriska, tog sig förbi svenskan, något brittiskan Nicky Greenhill, som sista ryttare inte klarade.

Och silvret var Etzner Jakobssons.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.