Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michol, 30, investerar tillsammans med Zlatan

Michol del Signore.
Foto: Privat
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Peder Fredricson.
Foto: TOMMY HOLL / IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Två av Sveriges främsta idrottsmän har lagt ett stort ansvar på 30-åriga Michol del Signores axlar. 

Hon ska förvalta Zlatan Ibrahimovic första investering i hästvärlden och hon ansvarar för att träna Peder Fredricsons nästa – hoppas hon – stjärnhäst. 

– Det är en ära för mig att samarbeta med dem, säger del Signore. 

Hur det gick till? Slumpen. 

Hon befinner sig på MDS Sporthorses anläggning, en liten bit nordväst om Milanos stadskärna. 30-åriga Michol del Signore, som rankas på plats av 934 i världen i hoppning av det internationella ridsportsförbundet FEI, har precis avslutat en lång dag i stallet där Grande Dieni och Jumper står. 

Vilka det är? Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic och OS-hjälten Peder Fredricsons hästar. 

Del Signore skrattar lätt. 

– Jag vet inte om jag kan säga det här. Men de är ju två av de mest kända personerna i Sverige. Så det är ganska roligt, för det är bara en slump. 

– Men jag vill säga att det är en ära för mig att samarbeta med dem, för jag är ung men de ger mig ett enormt förtroende med sina hästar. 

Men hur hände det här? Det är egentligen två olika historier. 

”Vi ska ta henne till toppen – och sedan sälja henne”

I Zlatan Ibrahimovic fall började allting med en annan investering. Del Signore berättar att när Zlatan började investera i fastigheter i Italien så lärde han känna hennes familj och i dag beskriver hon Zlatan som ”en vän till familjen”

Efter att ha känt varandra ett tag började de diskutera i fall de tillsammans skulle investera i en häst. 

Sagt och gjort. 2017 inhandlades stoet Grande Dieni, något Zlatan också aviserade på sociala medier. 

”Ett djur känner släktskap med ett annat djur. Det här är min nya utmaning”, skrev Zlatan då. 

– Han blev väldigt intresserad väldigt snabbt och hans sambo gillade hästarna med, så det var så det började. Sen har vi år för år utvecklat vårt samarbete, säger del Signore.

Grande Dieni har enligt sajten Ridenews tävlats i internationella unghästklasser upp till 1.30. Men Del Signore tror att hästen har kapacitet att hoppa upp till för 1.60 och mästerskapsnivå. Den har under 2020 tävlats felfritt upp till 1.45 på nationella tävlingar. 

– Hon gör väldigt bra ifrån sig, innan coronauppehållet så vann hon två av de tre Grand Prixtävlingarna hon ställde upp i. Hon håller en väldigt hög nivå. 

Hur involverad är Zlatan? 

– Han spelar en stor roll och han är väldigt involverad. Han stöttar mig mycket, så vårt samarbete är mentalt viktigt för mig. Sen är det gynnsamt för affärerna att han är investerad i hästen. 

Det är nämligen nästa steg för Grande Dieni. När Del Signore kan börja tävla henne igen är planen att ”ta henne till toppen – och sedan sälja henne”. 

– Så det är en investering med och inte bara en passion för Zlatan. Men han har inte bråttom. Utan vi avvaktar den bästa tiden för att promota henne och sälja henne. 

https://twitter.com/Ibra_official/status/1262120873668030464

”Pratar en gång i veckan - verkligen en bra människa”

I Peder Fredricsons fall är det drömmen om en ny superhäst som lockat honom. 

Under 2019 red Peder och hans fru Lisen Bratt Fredricsons häst Christian K enligt Hippson in nästan 14 miljoner kronor i prispengar förra året. Mest av alla hästar i världen.

Del Signore berättar att hon var delaktig i uppfödandet av Christian K och hästen hon har tillsammans med Fredricson nu är nära besläktad med Christian K. 

– När Christan K vann ett par stora tävlingar så kom jag i kontakt med Peder. Han var väldigt intresserad av Christan K:s stam och ville investera, berättar del Signore. 

– Planen nu är att jag vi ska tävla med Jumper på de stora tävlingarna i slutet på året och sedan ska Peder ta över ansvaret. 

Hur ser din kontakt med Peder ut? 

– Jag pratar mycket med honom. Han är så vänlig, jag ringer honom om jag tvekar över något eller bara behöver råd. Jag pratar med honom minst en gång i veckan. Han är verkligen en bra människa. 

Hon hoppas att hon i framtiden ska fortsätta arbeta tillsammans med såväl Zlatan som Fredricson. 

– Vi har lite andra projekt på gång. Vi ska nog samarbeta mer, säger hon. 

https://www.instagram.com/p/B8HT0uUALMT/

SportExpressen har sökt Peder Fredricson för en kommentar utan framgång. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.