Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Medaljdrömmen sprack efter svenska rivningar

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

En EM-medalj var inom räckhåll.

Men bommarna föll för Malin Baryard-Johnsson och Fredrik Jönsson, och det gjorde även Sveriges medaljchanser.

– Jag tycker inte att vi borde riva, säger Baryard-Johnsson i SVT efter sin ritt.

Henrik von Eckermann och Mary Lou har haft problem med vattengraven under EM, men under den tredje och sista lagrundan fanns den inte med på banan och ekipaget satte en viktig nolla.

Med en femteplacering inför lagfinalen var felfria rundor i det närmaste ett krav för att ha chans på medalj, men det blev ett oturligt nedslag för både Malin Baryard-Johnsson och Fredrik Jönsson. 

– Hon var bättre i dag och gjorde nästan sin bästa runda. Känslan är jättebra, men så river vi det. Det är en svår kombination men jag tycker inte att vi borde riva, säger en besviken Baryard-Johnsson efter sin ritt med Indiana.

På en linje på banan fick hon även lägga in ett extra galoppsprång, och det blev i slutändan även ett tidsfel.

– Jag ville hålla till vänster men då tar hon tygeln lite och drar i väg och jag var tvungen att hålla. Det var absolut inte planen, men ibland ändras planen där ute och då får man göra det man kan.

Medaljchanserna försvann i tredje rundan

När samtliga lags tredjeryttare hade ridit stod det klart att Sverige kunde sluta på som bäst 22.81 poäng, medan Belgien, Tyskland och Storbritannien skulle hamna på lägre, även om deras hittills sämsta resultat i rundan skulle räknas in i totala poängen.

Peder Fredricson gick därmed in för att säkra ett bra utgångsläge inför den individuella finalen på söndag, men efter ännu en fyrfelsrunda står han på åtta fel och ligger därmed på en tiondeplats inför finalen.

Henrik von Eckermanns felfria runda gjorde att han klättrade rejält i resultatlistan och ligger nu på en niondeplats inför finalen.

Belgien behöll sin ledarposition ända till sista ryttaren, och när sista ryttaren Gregory Wathelet gick i mål var det klart att guldet skulle gå till Belgien.