Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malin Baryard-Johnsson tvåa med laget Stockholm Hearts i Global Champions League

Malin Baryard-Johnsson och hästen Indiana.
Foto: NIC BOTHMA / EPA
Malin Baryard-Johnsson.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Baryard-Johnsson ingår i laget Stockholm Hearts.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malin Baryard-Johnsson fortsätter göra succé i Global Champions League med sitt lag Stockholm Hearts.

När lagtävlingen i Madrid avgjordes på lördagen blev det en andraplats i den pengastinna tävlingen.

Förra gången Malin Baryard-Johnsson red för sitt lag Stockholm Heart var i början av mars – då fanns det ingen som kunde rå på laget som fick kliva högst upp på prispallen.

Därefter har laget haft ett par tunga tävlingar i Baryard-Johnssons frånvaro. Men i helgens tävling var svenskan tillbaka tillsammans med trotjänaren Indiana, och trots att ekipaget inte fick till någon felfri runda på två försök för sitt lag räckte det ändå till en fin andraplats. 

Båda lagkamraterna, Lillie Keenan och Olivier Philippearts, stod för felfria insatser, samtidigt som många av motståndarna hade stora problem på banan där allt avgjordes på lördagseftermiddagen, och laget klättrade från nionde till andra plats. 

– Det är bra gjort, säger expertkommentator Niklas Jonsson om upphämtningen.

Sex miljoner euro i potten

Succélaget Berlin Eagles kunde de dock inte rå på, som tog hem tävlingen efter imponerande ridning av tyskarna Christian Kukuk och Philipp Weishauppt.

- Ryttarmässigt måste jag säga att Christian och Philipp gör väldigt starka rundor. Bra prestationer trots att ingen av deras hästar såg riktigt hundraprocentiga ut, säger expert Niklas Jonsson.

I slutet av säsongen kommer topplagen i Global Champions League att få ta del av en total prispeng på sex miljoner euro.

TV: Baryard-Johnsson river bort sig i GCT Grand Prix

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.