Malin Baryard-Johnson hyllar hästen Indiana

Baryard-Johnsson på Indiana.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Malin Baryard-Johnsson.
Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tävlingshelgen i Frankrike blev en succé.

Med ett par dagars distans till tävlingarna tycker Malin Baryard-Johnsson att hon och Indiana lyckades med det omöjliga.

– Hon är helt klart en av världens absolut bästa hästar, säger Baryard-Johnsson till SVT

Den gångna helgens tävlingar i franska Saint-Tropez blev en braksuccé för Malin Baryard-Johnsson och hästen Indiana. 

Ekipaget var felfritt hela helgen och i lördagens Grand Prix-hoppning stämde allt på alla plan. 

Tävlingen gick till omhoppning efter att tolv ekipage tagit sig vidare. Där stod Baryard-Johnsson och Indiana för vad hon själv kallar för ”en drömrunda”. 

– De var snabba från början, men sedan slogs ju tiderna hela tiden. Man red fortare och fortare, och jag kände mig för en liten stund lite uppgiven, för jag kände att så där fort kommer jag inte kunna rida. Men jag tog mig själv samman och vi gjorde det, säger Malin Baryard-Johnsson.

HELGENS SÄNDNINGAR PÅ EXPRESSEN

Torsdag 11.10: GCL - första rundan

Lördag 11.10: GCL - andra rundan

Lördag 14.50: GCT Grand Prix

Malin Baryard-Johnsson hyllar Indiana

Segern bärgades - och med den kom en prissumma på en miljon kronor. För SVT beskriver Malin Baryard-Johnsson att segern i Saint-Tropez är den bästa segern hon tagit tillsammans med Indiana. 

– Förstås har vi OS-guldet som slår allting, men sättet vi vann på, sättet vi fick till allting, det var helt otroligt. Det är helt klart den bästa omhoppningen vi någonsin gjort.

Som nyckel till framgången lyfter Baryard-Johnsson fram samarbetet med hästen Indiana. Ett 13-årigt sto köpt i Italien av Stuteri Arch när hon var sju år.

– Allt har fallit på plats. Hon är helt klart en av världens absolut bästa hästar och det tog några år för oss att komma samman men nu är vi verkligen ett team hon och jag. Jag går in på banan och känner en enorm trygghet i att få sitta på en sådan här häst som hon faktiskt är, säger Baryard-Johnsson till SVT

Till helgen väntar nya tävlingar på allra högsta nivå när världseliten i ridsport gör upp. SportExpressen sänder GCL och GCT Grand Prix från Hamburg på torsdag och lördag. Du kan se sändningarna om du är inloggad med ditt Expressen Premium-konto. Klicka HÄR för att komma till sändningarna. 

Tidigare: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.