Lindelöw: ”Jag siktar jättemycket på OS”

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT NYHETSBYRÅN

Hoppryttaren Douglas Lindelöw har inlett säsongen lovande.

Utbrottet av abortviruset, EHV-1 har dock ställt till det och nu råder tävlingsstopp.

Men lita på att 30-åringen har höga ambitioner för 2021.

– Jag siktar jättemycket på ett OS. Det känns för dagen som att hästarna är väldigt redo för det.

Douglas Lindelöw, 30, befann sig på en tävling i spanska Vejer de la Frontera när utbrottet av det fruktade abortviruset, EHV-1 skedde. 

Hoppryttaren berättar att viruset inte bröt ut som värst där de befann sig och de kunde på ett tryggt sätt ta sig hem till Sverige. Väl hemma har det förpassats till karantän och just nu gäller även ett internationellt tävlingsstopp i Europa fram till den 11 april. 

– Vi hoppas att det drar i gång igen förutsatt att coronarestriktionerna kanske blir lite bättre också. Det var väldigt synd för jag hann göra tre stora tävlingar med jättebra resultat och hästarna känns jättebra. Det är lite snöpligt att man måste avbryta då. Men hälsan går främst, både för oss människor och hästarna, säger Douglas Lindelöw.

Samarbetar med storstallet

Lindelöws topphästar Casquo Blue och Cheldon har båda vunnit 1.50-klasser i år och plockade hem fina placeringar från tiden i Spanien. Hur tävlingssäsongen blir är just för tillfället svårt att förutspå men ryttaren försöker ändå planera så gott det går. 

– Vi ska ha en OS-avstämning i början på april med förbundsledningen och SOK. Så vi hoppas att vi kan lägga en plan då. 

Den 11-åriga valacken Casquo Blue ägs av Stall Zet, ett framgångsrikt travstall som förra året körde in 41,5 miljoner kronor, och även satsningen med Lindelöw har varit lyckosam. 

Hur kom det sig att ni började samarbeta?

– Vi har en gemensam vän som sammanförde oss lite grann sen valde vi att gå ihop tillsammans. Det har varit väldigt framgångsrikt och det har lyft min satsning väldigt mycket. Det som är väldigt bra med Stall Zet är också att det är hästmänniskor som vet vad vi håller på med och är genuina hästälskare på något sätt. Det känns som att det blir ett ännu bättre samarbete då.

Gården ska säljas: ”Se vart vi landar” 

Douglas Lindelöw berättar att de har många fina hästar som de hoppas ska komma underifrån allt eftersom de får komma ut och tävla igen. Men några av de yngre förmågorna kan också komma att säljas. Gården där ryttaren och hans mamma Agnetha Lindelöw har sin bas är nämligen till salu och då kommer även verksamheten de har i dag att förändras. 

Försäljningsprocessen är dock ännu inte riktigt klar.

– Det är lite olika planer i verket nu. Vi får se vart vi landar någonstans. Vi har en ganska stor verksamhet i dag som vi egentligen vill skala ned lite grann och fokusera lite mer på sporten som sådan. Då behöver vi kanske ett lite mindre ställe. 

När 2021 summeras – vad hoppas du att du har uppnått?

– Jag siktar jättemycket på ett OS. Det känns för dagen som att hästarna är väldigt redo för det. Det ligger absolut högst upp. Allt är väldigt svårt att planera när man inte vet vart man kan tävla och när. 

– Men förutom de två som tävlar på högsta nivå, så har jag flera som är snäppet under och som är väldigt lovande. Jag hoppas att de kan samla på sig mer erfarenhet i år och kanske kliva upp lite gran i höjderna på tävlingsbanan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.