Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Landslaget säkrade OS-plats i fälttävlan

Foto: STEFAN LAFRENTZ / IMAGO IMAGES / STEFAN LAFRENTZ WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Sverige har säkrat en OS-plats i fälttävlan till Paris 2024 genom att bli sexa i nationstävlingen i VM i Italien.

– Det är jätteskönt och det betyder att vi kan planera två år framåt och det är stort, säger förbundskaptenen Fredrik Bergendorff till SVT.

Det svenska laget, med Frida Andersen (på Box Leo), Amanda Ingulfson (Joystick), Malin Josefsson (Golden Midnight) och Sofia Sjöborg (Bryjamolga), låg nia inför söndagens avslutande hoppning.

Där lyckades man klättra tre placeringar.

– Gud vad skönt, känns fantastiskt. Pressen var lite jobbig. Det var skönt ändå att jag hade litegrand till godo eftersom jag inte hade någon bra känsla alls på framhoppningen men bara jag kom in på banan kände jag att det kommer att gå, säger Andersen, som blev bästa svenska individuellt på en 16:e plats.

Tyskland vann nationstävlingen före USA och Nya Zeeland. Brittiskan Yasmin Ingham tog VM-guld individuellt med tyskan Julia Krajewski som tvåa och nyzeeländaren Tim Price trea.

Sedan tidigare har Sveriges hopplandslag och dressyrlag säkrat OS-deltagande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.