Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Sverige: ”Kommer sakna mamma och pappa”

Foto: TOMMY HOLL / IBL
Mamma Magdalena och pappa Henrik Larsson.
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Ryttartalangen Janelle Larsson, dotter till fotbollslegendaren Henrik Larsson, lämnar Sverige. 

18-åringen kommer att flytta till Belgien för att jobba med landslagsryttaren Angelica Augustsson Zanotelli.

– Jag kommer att sakna mamma och pappa, säger Janelle Larsson till DN

Janelle Larsson räknas som en av de största ryttartalangerna i Sverige. 

Nu vill 18-åringen ta nästa steg i sin karriär och kommer därmed flytta till Belgien där hon ska jobba med den svenska landslagsryttaren Angelica Augustsson Zanotelli och hennes make. På plats finns också den brasilianske hoppryttaren Marlon Zanotelli.

Men trots att flyttar kommer hon fortsätta sina studier. 

– Eftersom jag kommer att jobba halvtid och vara elev på halvtid tar jag med mig två av mina egna hästar. Det känns lagom att starta med det. När jag har kommit in i det får vi se om jag tycker det finns tid för flera, säger Janelle Larsson till DN

Brodern och tillika fotbollsproffset Jordan Larsson har sedan en tid tillbaka också flyttat hemifrån och har därefter bott i nederländska Nijmegen, Norrköping och Moskva, där han nu spelar för Spartak Moskva. 

– Det är klart att det blir en omställning att både flytta hemifrån för första gången, och då dessutom till ett annat land. Men jag tycker det ska bli spännande om än lite nervöst, säger Larsson. 


Ridtalangen om arvet från föräldrarna och mentorskapet från Malin Baryard-Johnsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.