Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken mot domarna: ”Det är lite obehagligt”

Louise Etzner Jakobsson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Värmen? Dagsformen? Miljön?

Något var det som störde Zernard, riktigt vad får vi inget svar på men Louise Etzner Jakobsson var konkret i analysen efter besöket i VM-manegen:

– Gör om, gör bättre. Det är väl så man säger.

70,78 procent var en bra bit under vad ekipaget brukar prestera och inte alls tillräckligt för att konkurrera om guldet.

Inte alls tillräckligt ens för en medalj.

– Han var lydig och ritten var hyfsad, men han var väldigt tungriden under hela programmet. Han ville inte bära bak, som jag vill.

– Jag är hyfsat nöjd, det är acceptabelt, men riktigt nöjd är jag inte förrän vi rider runt 75 procent, säger Etzner Jakobsson efter femteplatsen i paradressyrens grad 4-klass.

Fyra av de fem domarna hade Etzner Jakobsson och Zenard mellan 70,85 och 72,68. Den femte, amerikanskan Kristi Wysocki lade sig på 68,78.

”Det är lite obehagligt”

En markant avvikelse.

– De amerikanska domarna har aldrig dömt mig. Eller så såg de mig som ett stort hot. Jag vet inte. Det är lite obehagligt. Det kändes som att jag låg där de andra domarna lade mig, menar Louise Etzner Jakobsson.

Domare Wysocki gav dock inte amerikanskorna Angela Peavy och Kate Shoemaker några fördelar. Båda fick ännu sämre betalt.

Nederländskan Sanne Voets vann guldet före brasilianaren Rodolpho Riskalla och danskan Susanne Jensby Sunesen.

En ny medaljchans för Louise Etzner Jakobsson och Zenard kommer på lördag, i paradressyrens fria program.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.