Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Superglad för ännu en medalj”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ny succé för Peder Fredricson.

Den svenske stjärnan tog en individuell bronsmedalj i EM under söndagen.

– Man får inte bli för girig över valören. Man får vara glad att man tar medalj, säger Fredricson.

Efter Schweiz guld i lagtävlingen under fredagen var det dags för de individuella medaljerna att delas ut i EM i hästhoppning.

Peder Fredricson hade den svenska medaljchansen inför tävlingen eftersom han låg femma på 4,46 fel. Fredricson och hans häst Catch Me Not stod sedan för en fin prestation och gick upp i ledning.

Prestationen ledde till en andraplats bakom André Thieme inför B-rundan som avgjordes mellan de tolv bästa ekipagen.

Brons till Peder Fredricson i EM

Peder Fredricson avslutade inte med en perfekt sista omgång. Han gjorde ett tidigt nedslag och fick sedan även ett tidsfel, vilket gjorde att han la sig som tvåa bakom schweizaren Martin Fuchs. 

Till sist kom även André Thieme och petade ner båda ekipagen och Peder Fredricson fick EM-brons.

– Det är bara att lyfta på hatten. Det är kul att det blev en medalj. Det är lite plåster på såren efter laghoppningen, säger experten Lotta Björe i SVT efter bronsmedaljen.

Det var blandade känslor för Peder Fredricson när han pratade med SVT efter bronset – som var hans tredje mästerskapsmedalj på en månad.

– Man är alltid arg när man river men samtidigt är jag superglad för ännu en medalj. Brons har jag inte så många så jag får glädja mig över det, säger Fredricson som ”ville ha en halvtimme” innan han kunde känna sig nöjd med bronsmedaljen.

”Jag är tacksam”

Nöjd var Fredricson också med ett par timmars distans.

– Man får inte bli för girig över valören. Man får vara glad att man tar medalj, säger Fredricson. Vi hade behövt gå felfritt och det var väldigt nära, små marginaler. Det var inte bra nog för att ta guld med ett nedslag och ett tidsfel.

Vad ligger bakom bronset?

– Det är många faktorer. Det går liksom inte att säga precis. Det är många pusselbitar, många som är delaktiga i den här medaljen. Jag är tacksam för alla som har gjort det möjligt.

Vad blir det för firande?

– Vi ska nog hitta något sätt att fira. Först ska jag på dopingkontroll, jag har druckit massa vatten, och sedan får det bli firande efter det.

Lite längre bak i fältet inför finalhoppningen låg Rolf-Göran Bengtsson på en 16:e plats med sin häst Ermindo W. De tog sig runt banan med ett nedslag och slutade på 13:e plats, vilket gjorde att de missade B-rundan med minsta möjliga marginal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.