Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hopplandslaget vinner Jerringspriset

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Det stod mellan Nils van der Poel och Hopplandslaget. 

Jerringpriset 2022 går till hopplandslaget. 

– En fanatisk kväll vi har haft väldigt trevligt och vi är väldigt glada över priserna vi har fått, säger Peder Fredricson.

Armand Duplantis och Daniel Ståhl försvann och fem idrottare blev tre. Efter att även Tove Alexandersson fallit bort stod det klart att kampen om Jerringpriset stod mellan Hopplandslaget och Nils van der Poel. 

Och bägge hade redan prisats på galan. 

Hopplandslaget hade tagit emot priset för årets lag samt bragdguldet medan Nils van der Poel tog hem årets prestation.

Och kvällens stora pris - Jerringpriset - kom att bli en duell mellan just hopplandslaget och van der Poel.

Jerringpriset till hopplandslaget

Till slut stod det klart att hopplandslaget tog hem priset efter att svenska folket fått rösta på sin favorit. Hopplandslaget tog alltså storslam med tre priser på galan.

– Det var när vi kom hem vi förstod att vi inte bara vunnit ett OS-guld, utan en ny publik, säger Malin Baryard-Johnson. 

 – Jerringpriset som ger oss ett kvitto på att det verkligen är så, säger Fredricson.

Hopplandslaget vann OS-guld i Tokyo efter stor dramatik i finalen. Det var så jämnt att det krävdes omhoppning, där Peder Fredricson och hästen All In hoppade hem Sveriges första guld på 97 år i lagtävlingen.

För en av lagets medlemmar, Peder Fredricson, var det tredje gången han tog emot Jerringpriset. Fredricson vann priset individuellt både 2016 och 2017. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.