Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica Springsteen återvänder till Sverige

Foto: MJ PHOTOS/ROLLING STONE/SHUTTERSTO / MJ PHOTOS/ROLLING STONE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES
Foto: THOMAS REINER / IMAGO IMAGES / THOMASREINER.PRO/ IMAGO SPORTFOTODI

Jessica Springsteen återvänder till Stockholm. 

Hoppryttaren är klar för höstens tävlingar i Friends arena. 

– Det är väldigt roligt att vi återigen lyckas locka en amerikansk ryttare till vår tävling. Jessica är ett riktigt framtidsnamn, säger Malin Baryard-Johnsson, sportchef för Sweden International Horse Show.

I somras gick Jessica Springsteen i pappa Bruce fotspår när hon gjorde entré på Stockholms stadion, och visade upp sig för den svenska publiken. 

Det var första gången hon besökte den svenska huvudstaden, och lovordade publiken. 

– Alla i publiken är så kunniga och känner till både ryttarna och hästarna, så det gör det alltid kul att tävla här, sa hon då till SportExpressen.

Nu står det klart att den amerikanska stjärnan återvänder. 

När Sweden International Horse Show avgörs den första helgen i december är Jessica Springsteen en av de fåtal utländska deltagarna i hopptävlingen. 

Och Malin Baryard-Johnsson är nöjd över tillskottet:

– Det är väldigt roligt att vi återigen lyckas locka en amerikansk ryttare till vår tävling. Jessica är ett riktigt framtidsnamn och hon har haft ett framgångsrikt år med bland annat seger i Global Champions Tour i Saint-Tropez, säger Malin Baryard-Johnsson i ett pressmeddelande. 

Svenska hopplandslaget till start

Det står även klart att hela de svenska A-landslaget i hoppning kommer till start i tävlingen. Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson och Evelina Tove kommer samtliga till Friends arena.

– Alla svenska toppryttare vill komma till den här tävlingen så klart. Det är en tuff kamp om platserna, säger Henrik Ankarcrona i pressmeddelandet. 

Totalt startar 18 ryttare (nio svenska och nio internationella) i hoppklasserna under Sweden International Horse Show. Sedan tidigare är EM-silvermedaljören och världsfemman Ben Maher, Storbritannien, klar för start.