Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Springsteen: ”Fantastiskt att få tävla i Stockholm”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jessica Springsteen stod högst upp på pallen efter hoppningens grand prix under Sweden International Horse Show. 

Med en liten – men säker marginal höll amerikanskan undan före Harrie Smolders. 

– Jag tänkte att jag bara skulle gå för det, säger den 27-åriga ryttaren efter segern.

De svenska ekipagen hade inte en chans mot Jessica Springsteen, hon tog hem segern i söndagskvällens grand prix och blev även bästa hoppryttare under Sweden International Horse Show.

Det var en väldigt glad vinnare som tillslut nådde presskonferenserna efter att ha ridit ärevarv, tagit emot priser (bland annat en modell av en traktor) och vinnarchecken på 280 000 kronor. 

– Jag tänkte att jag bara skulle gå för det. Hon är ett väldigt snabbt sto och i dag var hon med mig i varje steg, säger amerikanskan. 

”Publiken här är fantastisk” 

I somras besökte hon Global Champions Tour när det hölls på Stockholms stadion – och hon berättar att hon trivs i Stockholm. 

– Publiken här är fantastisk och de har så mycket kunskap om hästarna och sporten. När man går in på arenan så får man verkligen mycket energi. Det är ett väldigt speciellt event. När jag har varit i Sverige och tävlat så har alltid atmosfären varit fantastisk. 

Och snart väntar julledighet för ryttaren. 

– Jag ska till Paris nästa vecka och sedan väntar La Coruna, sen tror jag att vi kommer ta det lugnt under julhelgen och vara kvar i USA. 

Siktar mot mästerskap 

Hon vill inte säga för mycket om stora mästerskap under presskonferensen, men visst börjar hon likna en ryttare som snart kan ta större plats i sitt landslag. 

– Jag har alltid som mål och en dröm att representera mitt land i mästerskap. Vi har så många talangfulla ryttare i Amerika så det är svårt att ta sig in i landslaget. Men vi fortsätter jobba och nu åker vi hem. 

På andraplats kom holländaren Harrie Smolders med stoet Une de l'Othain som var 45 hundradelar från Springsteen i omhoppningen. Därefter var det en drygt en sekunds marginal till tredjeplacerade Marlon Modolo Zanotelli. 

Bästa svenska ekipage blev Douglas Lindelöw på hästen Casquo Blue som knep en sjundeplats. Därefter tog sig även Angelica Augustsson Zanotelli och Alexander Zetterman sig till omhoppning. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.