Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jessica, 26, nya löftet i familjen Springsteen

Jessica Springsteen. Foto: JLPPA / BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET FRANCE
Pappa Bruce på läktaren vid en av Jessica Springsteens tävlingar. Foto: OLIVIER HUITEL / STELLA PICTURES
Jessica Springsteen. Foto: AGENCE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET FRANCE

Under uppväxten fick Jessica Springsteen följa med pappa Bruce på turné. 

I dag är rollerna ombytta, när den amerikanska hoppryttaren jagar en plats i USA:s kommande OS-lag. 

För amerikanska medier berättar kändisduon om framgången – och familjens betydelse. 

– Mitt bästa tips till min dotter är: Håll fokus på de saker du verkligen bryr dig om, säger Bruce Springsteen. 

– Så fort jag får tid över åker jag hem för att träffa familjen. De gör mig som lyckligast, säger Jessica Springsteen i en intervju med Harper's Bazaar.

Bruce Springsteen är en av världens mest framgångsrika artister och har, enligt Forbes, en årsinkomst på 75 miljoner dollar – cirka 659 miljoner svenska kronor.

Livet med paparazzifotografer bakom varje gatuhörn var dock inget som Springsteen och frun Patti Scialfa – även hon artist – ville utsätta barnen Evan, Jessica och Samuel för. De beslutade sig därför för att flytta till en gård i New Jersey, där barnen kunde växa upp långt ifrån omvärldens blickar. 

När dottern Jessica var sex år gammal fick hon en ponny av sina föräldrar. I en intervju med CBS berättar hon om sin barndom på gården och beslutet att börja rida.

– Min mamma har alltid velat rida. Hon började ta lektioner efter att vi flyttat och då ville jag också börja. Jag ville inte missa en enda lektion, och vi lyckades hamna mitt emot ett riktigt toppstall. Därefter har det bara fortsatt, säger Jessica Springsteen.

https://www.instagram.com/p/7-rGYklylb/?taken-by=jessicaspringsteen

Jessica Springsteen en av landets bästa banhoppare

I dag är Jessica Springsteen 26 år gammal och en av USA:s största ryttartalanger.

Hon inledde sin professionella karriär tidigt, under samma tid som hon tog sin psykologiexamen vid Duke University. Springsteen har sagt att det var tufft att kombinera tävlandet med studierna, men att det är något som hon nu i efterhand är glad över att hon gjorde.

Springsteen tävlar numera regelbundet och deltar i stora tävlingar både nationellt och internationellt – bland annat i Global Champions Tour, där även svenska namn som Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson finns med i resultatlistorna.

2012 var hon reservryttare för USA vid OS i London, och rankas av amerikanska ridsportförbundet som en av landets bästa banhoppare – i sällskap med bland annat Bill Gates dotter Jennifer Gates, Steve Jobs dotter Eve Jobs och Steven Spielbergs dotter Destry Spielberg.

– Det är mycket resande, men vi får åka till några av de vackraste städerna i världen så jag kan inte klaga. Det känns lite som att man är på semester. Jag är så lyckligt lottad som får göra det jag älskar varje dag. Jag älskar att jobba med hästar, och jag kan inte föreställa mig att inte ha dem i mitt liv, säger Springsteen till CNN.

 

LÄS MER: Miljardärdöttrarna – som blivit rivaler 

 

https://www.instagram.com/p/Bli1ueunj6n/?taken-by=jessicaspringsteen

Rollerna är ombytta i familjen Springsteen

För Global Champions Tour berättar Jessica Springsteen att hennes föräldrar är de personer som influerat henne mest i livet. När hon var liten var det hon som fick följa med dem när de var ute på turné.

I det senaste numret av magasinet Harper's Bazaar pryds omslaget av Bruce och Jessica Springsteen, som berättar om ett pinsamt ögonblick under en av de konserter hon varit med på. 

– Jag tittade på konserten med några vänner vid sidan om scenen, och han överraskade mig och drog upp mig på scenen för att dansa med honom till “Dancing in the Dark.” Jag är fortfarande traumatiserad, säger Jessica Springsteen till magasinet. 

I dag är rollerna ombytta. Nu är det föräldrarna som ofta syns vid dotterns tävlingar. 

Vid många tävlingar har Jessica Springsteen även haft sällskap av pojkvännen Nic Roldan, som tävlar i hästpolo. Det förhållandet ser dock ut att ha tagit slut. Under sommaren har Springsteen i stället laddat upp bilder på sociala medier där hon är på semester tillsammans med Lorenzo de Luca, även han hoppryttare. 

 – För en utomstående kan det vara svårt att förstå hur mycket arbete som måste läggas ner, så att ha någon som håller på med samma sak gör att man verkligen förstår varandra, har Jessica Springsteen tidigare kommenterat sitt förhållande med Roldan, enligt Hello Magazine. 

– Mitt bästa tips till min dotter är: Håll fokus på de saker du verkligen bryr dig om, säger Bruce Springsteen till Harper's Bazaar. 

https://www.instagram.com/p/BmlXO0Lj0Pb/?taken-by=jessicaspringsteen

Jessica Springsteen strök sig från VM

Jessica Springsteens långsiktiga mål är att få representera USA vid OS i Tokyo 2020.

26-åringen hade dock kunnat ta klivet ut på den stora mästerskapsscenen redan i år, då hon var ett av toppnamnen för att slå sig in i USA:s trupp till ridsport-VM i Tryon i september.

Men hennes mästerskapsdebut kommer få vänta ytterligare, efter att Springsteen tidigt i somras själv valde att stryka sig från listan.

– Efter att ha pratat med mitt team och ägarna så känner vi att VM inte var optimalt för RMF Swinny Du Parc i år. VI kommer att ändra om hennes program för att få mer erfarenhet, och ser fram emot att få fler möjligheter tillsammans med landslaget framöver, säger hon enligt World of Showjumping.