Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har haft tur, det måste jag ärligt säga”

Ben Maher på Friends arena.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Ben Maher under Sweden International Horse Show.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ben Maher har haft ett fantastiskt år. 

Under helgen tävlade den olympiska mästaren i Friends arena och han stormtrivdes. 

Dessutom har han ett öga för svenska hästar. 

– Jag har haft lite tur måste jag ärligt säga, säger britten. 

38-åriga ryttaren Ben Maher älskar den här tiden på året. Inte så konstigt kanske om man är klar för topp tio-finalen i Genève, har ett OS-guld i bagaget och ska rida på hemmaplan om några veckor. Men den gångna helgen har han tävlat på Friends arena i Solna. Faktum är att britten har en förkärlek till Sverige som hoppnation. 

På senaste tiden har han hittat en hel del svenska hästar. 

– Jag letar alltid efter unga hästar. När jag köpte Ginger-blue och hon blev en så bra häst så fortsatte jag att hålla en bra relation med Jacob och Sara Hellström. Det var sedan de som berättade om Point Break för mig. Så det var så vi kopplades ihop. Jag har haft lite tur måste jag ärligt säga. Jag är väldigt förväntansfull över Point Break, han är en otrolig häst för framtiden, säger Ben Maher och tillägger: 

– Sverige har duktiga ryttare och och många fina hästar. 

Längtar till hemmashowen 

Under lördagen blev det en andraplats för Ben Maher och i grand prix:n blev det en sjätteplats. Den brittiska OS-guldmedaljören har njutit av helgen på Friends arena, men nu längtar han efter en liknande hästfest på hemmaplan. 

– Alla svenskar borde besöka den. Det här i Stockholm är en fantastisk show men London är så klart min favorit. Det är juletider och alla är glada. Explosion (hans guldhäst från OS reds anm) kommer att gå där och det ska bli kul att visa upp honom, jag ser framemot det väldigt mycket. 

Han fortsätter: 

– Det är en härlig atmosfär på de här typerna av tävlingar så här års och att avsluta med London, min hemmaarena, det här året kommer att vara väldigt speciellt. Det är en chans för mig att få ta med mitt team, min familj och mina vänner, alla som inte kunde vara med oss under året. Det är viktigt att jag presterar då. Men ibland måste man bara tillåta sig att ha lite kul också. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.