Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Hon har lite att brås på, pappa har ju bevisat det”

Janelle Larsson hemma på gården i Helsingborg.
Foto: Louise Andersson
Janelle Larsson med mamma Magdalena.
Foto: Louise Andersson
Henrik Larsson följer dottern Janelles karriär.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Janelle Larsson tillhör en av svensk ridsports mest lovande talanger.

I en ny tv-serie berättar hon om tävlingsskallen som har gått i arv - och hyllas av mentorn Malin Baryard-Johnsson som jämför 17-åringen med pappa Henrik Larsson. 

– Hon har ju lite att brås på, pappa har ju bevisat det, säger Baryard-Johnsson. 

Hon tillhör juniorlandslaget och fick i fjol Malin Baryard-stipendiet. Janelle Larsson, 17, har framtiden utstakad. 

– Jag vill göra det helhjärtat och då vill jag bli bäst, annars kan det lika gärna vara. Efter studenten ska jag försöka se hur långt jag kan komma och bara satsa på hästarna, säger Janelle Larsson i en ny miniserie om Malin Baryard-Johnsson och stipendiaterna Janelle Larsson och Ingemar Hammarström. 

I den första delen som sänds på lördagen får tittarna möta Janelle Larsson och Malin Baryard-Johnsson. 

Två framgångsrika ryttare som har mycket gemensamt. 

”Det är en tävlande familj”

– Hon har en briljant tävlingsskalle, är otroligt duktig på att vara bäst när det gäller och hantera nerver. Sedan är hon en supertalang i sadeln, men det finns många andra som är också, säger Malin Baryard-Johnsson som tror att vinnarskallen är medfödd:

– Sedan har hon ju lite att brås på också, pappa har ju bevisat det, men även mamma är ju rätt mycket tävlingsmänniska också. Det är en tävlande familj det där kan jag säga, gärna om man umgås och har olika tävlingar som femkamp. 

Janelle Larsson skrattar, och instämmer. 

– Jag blir inte nervös på ett dåligt sätt, jag får fjärilar i magen men för att jag tycker det är kul, jag känner aldrig att det här kommer jag inte klara. 

Mamma Magdalena ”Vi är väldigt förvånade”

Pappa Henrik Larsson har varit en framgångsrik fotbollspelare och mamma Magdalena har ridit. Det var dock inte självklart att barnen skulle följa i föräldrarnas fotspår. 

– Jag tror inte det egentligen, vi är väldigt förvånade att båda har gjort det, att Jordan valt fotboll och Janelle hästar. Men jag tror de vet vad som krävs och därför har båda blivit väldigt duktiga i sin sport, för man måste lägga tiden och ingenting kommer gratis, säger Magdalena Larsson och tillägger:

– Man måste försaka saker, man kan inte alltid gå på den där festen. Det är de väl medvetna om och uppväxta med. 

Miniserien i tre delar sänds på den nya digitala tv-kanalen www.riderslive.tv inför Sweden International Horse show, där Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson kommer att visa upp sig för publiken i Friends arena tillsammans med Janelle Larsson och Ingemar Hammarström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.