Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helsingborgsduon återförenad i EM

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

I veckan gör bästa vännerna sin debut i junior-EM i hoppning i norra Frankrike. Pressen har höjts och prestationsmålen där till – som stöd har de varandra.

– Vi känner varandra väldigt bra och det ger så klart en viss trygghet att vi kan hjälpa varandra om det skulle behövas, säger Janelle Larsson till HD. 

I veckans junior-EM tävlingar i hoppning är två Helsingborgsryttare på plats i Fontainebleau, Frankrike. För första gången i EM-sammanhang ser vi Janelle Larsson, 16 och Julia Hallberg, 17.

Tills för tre månader sedan innebar vardagen en ständig kontakt mellan de två, som både var klubbkamrater i Helsingborgs FRK och klasskamrater. 

”Vi är bästa vänner”

Veckans EM-satsning är med andra ord den första återföreningen mellan barndomsvännerna, sedan Hallberg flyttade till Belgien för karriären. 

– Vi är bästa vänner, så det är jätteroligt att träffa Janelle igen. Vi har tränat tillsammans och varit i samma lag fram till nu. Vi känner varandra utan och innan, säger Hallberg till Helsingborgs Dagblad. 

”Vi kan hjälpa varandra”

Även Larsson ser fördelar med att tävla tillsammans med en nära vän. 

– Vi känner varandra väldigt bra och det ger så klart en viss trygghet att vi kan hjälpa varandra om det skulle behövas, säger hon.

Både Larsson och Hallberg säger sig vara trygga i både tävlingsform och i sina förberedelser inför sin EM-debut och säger sig ha höga mål med veckan i Fontainebleau.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!