Hästägarna: Cosmo är helt och hållet Jens Fredricsons

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

HERNING. Jens Fredricson och Markan Cosmopolit har varit ett utropstecken under VM.

Det finns ett intresse för hästen – men Jens kan vara lugn.

– Det är helt och hållet hans häst, säger hästägaren Bo Sund.

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit var sist in i det svenska hopplaget till VM. Under mästerskapet stod de för en imponerande prestation med VM-guld i lag och en 10:e plats individuellt.

Hästen ägs av hans nära vänner Bo och Ing Britt Sund, som har kaféet Strömsholms Marketenteri. De var på plats och såg ekipaget när den individuella finalen avgjordes.

– Ja, vad ska man säga? Den är helt suverän. Att det blir några nedslag det får man räkna med, det är sånt som händer, säger Bo Sund.

”Har inte varit intresserade”

Jens Fredricson började arbeta på Strömsholm och har känt paret sedan dess. För några år sedan sa Ing Britt att hon ville köpa en häst till honom och efter lite letande hittade han ”Cosmo”.

Efter framgången på VM, och vårens tredjeplats i världscupfinalen, finns det ett stort intresse för valacken men några konkreta bud har de inte fått.

– Nej, det har vi väl inte fått. Det har funnits intresse men vi har inte varit intresserade så det har inte behövt blivit något bud, skrattar Bo Sund.

Kan Jens känna sig trygg med att han får ha kvar hästen?

– Absolut. Det är inga problem alls. Det är upp till honom att avgöra det. Det är helt och hållet hans häst.

Det är nästa mål för ekipaget

Förtroendet från hästägarna betyder mycket för Jens Fredricson i hans satsning.

– Det betyder ju allt att ha såna människor. Det är mina absolut bästa vänner. Jag älskar den här familjen. Bosse och jag snackar ett par gånger i veckan, Ing Britt och jag snackar ett par gånger i veckan, säger Fredricson.

Vad nästa steg är för ekipaget råder det ingen tvekan om. 

Siktet är inställt på OS i Paris 2024.

– Det är jag sugen på, säger Jens Fredricson.

Tv: Se när SportExpressen besökte Jens Fredricson på gården:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.