Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Glad för att de klappar – men kanske inte just då...”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

När publikfavoriten Patrik Kittel gjorde sig redo för dressyrprogrammets avslutande halt kunde åskådarna inte hålla sig – och applåderade.
Något hans häst, Well Done de La Roche inte uppskattade lika mycket.
– Jag är glad för att de klappar, men kanske inte just då när hon ska stå still, säger Patrik Kittel med ett snett leende. 

Patirk Kittel blev bästa svenska ekipage under lördagens kür på Friends arena. Han placerade sig på en fjärdeplats i grand prix-tävlingen med procenten 77.348 – och snuvades precis på pallplatsen av tyskan Jessica Von Bredow-Werndl.

Men ritten var långt ifrån problemfri för svenska landslagsryttaren. Först blev det ett hack i musiken i början av programmet. 

– Jag får prata med de som sköter musiken senare i kväll, säger han lite lågt och fortsätter: 

– Det var riktigt synd för hon var bra. Men jag visste att det var en risk med att ta henne hit. Hon är faktiskt mycket bättre utomhus än inomhus men efter att ha funderat länge så bestämde vi oss för att ta med henne hit. Man vill ha med sig sina bästa hästar hit.

”Jag är glad för att de klappar”

Patrik Kittel förklarar att han allt som allt var nöjd med sin häst. Men med stoets nerver så blev publikens applåder i slutet av ritten lite för mycket att hantera för henne. 

– Det var många höjdpunkter (under programmet). Sen är det klart, sista halten, om folk klappar så kan hon inte stå stilla. Det bara går inte, det är vad det är. Jag är glad för att de klappar, men kanske inte just då när hon ska stå still, säger han och skrattar. 

Kittel är en av initiativtagarna till grand prix-tävlingen där tio av de bästa dressyrryttarna möter varandra på Friends arena. Han tycker att tävlingen blir bättre för varje år. 

– Men förutom det så är jag så stolt över att så många bra ryttare är här. Det är toppsport och poängen är höga, och de är välförtjänt höga. Jag såg både Isabell och Cathrine och det var perfektion i dressyr. Och publiken, det är en grand prix och det är så många som är här och tittar. Konceptet har verkligen blommat ut och det känns som att det blir starkare för varje år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.