Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredricsons succé – tar hem totalsegern

Peder Fredricson totalvinnare Global Champions Tour: ”2021 har varit ett fantastiskt år”.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Det stod mellan Peder Fredricson och Ben Maher. 

Efter drama stod Fredricson till sist som vinnare av totalen i Global Champions Tour. 

Peder Fredricson och Ben Maher ställdes mot varandra under OS-finalen i somras. Det hela slutade med att britten gick segrande ur striden, med ett OS-guld. 

I helgen var det återigen dags för toppryttarna att möta varandra – och då handlade det om vem som skulle vinna totalen av Global Champions Tour.

Fredricson ledde med sina 249 poäng medan Maher hade 228. Därför var det upplagt för drama. Den svenske OS-medaljören behövde sluta topp tio för att ta hem segern. 

Fredricsons lag leder GCL

Och mycket riktigt blev det så. Peder Fredricson med hästen H&M All In stod för en stabil insats och slutade på en tionde plats. Därmed var segern - och en prischeck på cirka 2,4 miljoner kronor ett faktum. Och Fredricson blev den andra svensken genom tiderna att vinna totalsegern. Bara Rolf-Göran Bengtsson har gjort detta tidigare. 

– Jag är väldigt glad och kommer att minnas 2021. Det har varit ett fantastiskt år. Det är en sak att vinna en tävling, men att vinna titeln bevisar att du har varit framgångsrik under hela säsongen. Jag har helt underbara hästar och är väldigt tacksam till mina hästägare att de behåller hästarna till mig, säger Peder Fredricson. 

Henrik von Eckermann, som vann lördagens deltävling med hästen King Edwards, säger att det är ”ett fantastiskt avslut på dagen”.

– Sensationell. Jag är också väldigt nöjd med min prestation men hästen förtjänade det. Förra veckan red jag skit i omhoppningen men den här dagen gjorde vi det, säger Henrik von Eckermann som därmed tog en plats till årets stora final i Prag. 

– Jag kom hit för att vinna den gyllene biljetten, Jag sitter på en häst som kan vinna den och alla vet om det. Han förtjänar att vara i finalen, jag är väldigt glad, säger von Eckermann då segrarna i årets grand prix-tävlingar får rida den stora finalen i Prag. 

När det gäller lagtävlingen i Global Champions League vann Peder Fredricson totalsegern även där, med laget Valkenswaard United. 

GCT-serien avslutas helgen den 18-21 november i Prag. Dit är Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann kvalade.

SE GCT-TÄVLINGARNA MED EXPRESSEN PREMIUM

Se lagtävlingsintervjun efter söndagens tävling 

Peder Fredricsons lag Valkenswaard United leder med 11 poäng inför sista tävlingshelgen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.