Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredricson missar finalen av nationshoppningen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Peder Fredricson efter EM-bronset.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nästa helg rids finalen av nationshoppningen i Barcelona.
Som SportExpressen var först med att avslöja saknas Peder Fredricson i den uttagna truppen. 

Anledningen är att det inte passar in i stjärnryttarens schema. 

Det svenska hopplandslaget är hetare än någonsin. 

Och efter en sommar med OS-guld och Europamästerskap så ska nu finalen av nationshoppningen avgöras i Barcelona nästa helg. Men det blir utan lagets stora stjärna Peder Fredricson. 

Fredricson har till skillnad från sina två ryttarkollegor i guldlaget ridit även EM. I ett sms till SportExpressen förklarar Lisen Bratt Fredricson att finalen inte passar in i den nuvarande tävlingsplanen. 

Sverige tvåa i Aachen

I senaste tävlingen av nationshoppningen blev Sverige tvåa i tyska Aachen. Då utgjordes den svenska truppen av Petronella Andersson, Jens Fredricson, Annika Axelsson och Angelie von Essen. 

Den sistnämnda ryttaren finns med i truppen även till finalen i Barcelona tillsammans med Angelica Augustsson Zanotelli, OS-reserven Rolf-Göran Bengtsson och OS-guldmedaljörerna Malin Baryard och Henrik von Eckermann.

Följ Expressen Ridsport på Facebook, Twitter och Instagram för fler ridsportnyheter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.