Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlorar sin plats i OS – efter miss av förbundet

Foto: BILDBYRÅN

I ett par månader har hoppryttaren Mathilda Karlsson trott att hon var OS-klar.

Men sedan Internationella ridsportförbundet (FEI) tagit bort rankningspoäng från en tävling i Frankrike är svenskan, som tävlar för födelselandet Sri Lanka, inte längre bland de två bästa på rankningen som får OS-platser.

– Jag är oerhört besviken, ja nästan chockad. Jag har inte gjort något fel – det vill jag verkligen betona – utan jag drabbas av FEI:s misstag, säger Mathilda Karlsson till Dagens Nyheter. 

FEI erkänner att de gjort fel när de först tillät ryttarna få rankningspoäng från tävlingen i Villeneuve-Loubet, trots att startfältet var litet.

– I alla officiella dokument som jag har står det att tävlingen är godkänd, och att allt är inlämnat inom godkänd tid. Hade jag haft någon misstanke om att det var några problem hade jag andra tävlingar som jag i stället kunde ha åkt till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.