Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Expressen sänder Global Champions Tour

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Expressen storsatsar på ridsport. 

Nu står det klart att Expressen har köpt rättigheter att sända Global Champions Tour i minst två år.
Under 2022 sänds 17 tävlingar med de svenska superstjärnorna - under åtta månaders tid.
– Detta är en av de största livesportsatsningar vi har gjort, säger Nicolinn Törnmalm, tf sportchef på Expressen.

Fjolåret bjöd på OS-guld för det svenska hopplandslaget och individuellt OS-silver samt EM-brons till Peder Fredricson. Året kröntes sedan när Peder Fredricson blev totalsegrare i Global Champions Tour, med Henrik von Eckermann på en andra plats.
Avgörandet sändes av Expressen, vars expertkommentator Niklas Jonsson var imponerad av de svenska ryttarnas säsong.
– De svenska ryttarnas framgångar går inte att kringgå, det är svårt att rangordna vem som är stört, men personligen är jag mest imponerad över Malins framgång med Indiana.

Efter OS-framgångarna belönades det svenska guldlaget med Bragdguldet i höstas. Och på Idrottsgalan i går kväll fylldes prisskåpet på ytterligare. De fick utmärkelsen Årets Lag och tilldelades Jerringpriset efter OS-guldet i Tokyo. 

– Det var när vi kom hem som vi förstod att vi inte bara vunnit ett OS-guld, utan också en ny publik, en stor sådan, sa Malin Baryard-Johnsson i tacktalet på Idrottsgalan. 

”Väljer att spänna bågen ytterligare”

2022 väntar nya utmaningar. VM avgörs i Danmark i sommar och redan den 3 mars drar årets säsong av Global Champions Tour i gång i Doha. 

Tävlingen, som grundades 2006, samlar världseliten, och bjuder på hoppning i världsklass där prispengarna och prestigen är hög.

Och nu står det alltså klart att Expressen har köpt rättigheter att sända Global Champions Tour och Global Champions League de kommande två åren. 

– De svenska hoppryttarna är glödheta och vi har sett ett växande intresse kring våra sändningar och vår utökade rapportering. Därför väljer vi nu att spänna bågen ytterligare, säger Nicolinn Törnmalm, tf sportchef på Expressen.

Expressen sänder 17 tävlingar

2022 innebär det att Expressen sänder 17 GCT-tävlingar mellan mars och november med svensk kommentering.

De livesända tävlingarna går att se för alla Expressens Premium-prenumeranter (mer information om hur du som inte redan är kund skaffar en prenumeration hittar du i faktarutan i texten).

Samtidigt fortsätter SportExpressen att utöka rapporteringen av ridsport i form av nyheter, intervjuer, granskningar och åsikter. 


SÅ SER DU GLOBAL CHAMPIONS TOUR

Sändningarna har premiär den 3 mars. Alla tävlingar sänds på Expressen Premium. Du behöver vara eller bli Premiumkund för att se tävlingarna. Det kostar 79 kronor i månaden, då ingår allt Premiuminnehåll på expressen.se. Utan bindningstid.

TÄVLINGARNA EXPRESSEN SÄNDER

Tävlingarna vi sänder 2022:

 3-5 mars: Doha

14-16 april: Miami Beach

29 april - 1 maj: Mexico City

13-15 maj: Madrid

19-21 maj: St. Tropez

25-29 maj: Hamburg

2-4-juni: Cannes

24-26 juni: Paris

30-2 juli: Monaco

22-24 juli: Berlin

19-21 augusti: London

26-28 augusti: Valkenswaard

1-4 september: Rom

23-25 september: New York

20-22 oktober: Riyadh

17-20 november: Prag
* Tävlingen i Stockholm har Expressen inte rättighet att sända. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.