Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Evelina Tovek placerad i grand prix-premiären

Evelina Tovek tog en placering i St Tropez – här från tävling på hemmaplan i fjol
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Internationella hoppningen är i gång igen.
Evelina Tovek blev bästa svensk i söndagens grand prix i Saint-Tropez.

I helgen var det dags för den första fyrstjärniga internationella tävlingen sedan utbrottet av coronaviruset. Platsen var Saint-Tropez och bland världseliten gick det att finna två svenska ekipage i form av Evelina Tovek och Henrik von Eckermann. 

Under söndagen slutade Evelina Tovek på tiondeplats tillsammans med hästen Winnetou de La Hamente Z. Det efter att ekipaget svarat för en felfri runda i grundomgången. Det blev noll fel även i omhoppningen men tiden på 28,5 sekunder räckte inte till för att slå om de högre placeringarna. 

Vann gjorde Maikel van der Vleuten från Nederländerna. Henrik von Eckermann tog sig inte vidare till omhoppningen då han fick med sig fyra fel. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.