Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eckermann bästa svensk – efter dramatisk runda

Foto: MIMMO FRASSINETI/SHUTTERSTOCK / MIMMO FRASSINETI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Tre svenskar vidare till omhoppning i GCT i Rom. 

Där blev Henrik von Eckermann bästa svensk efter en dramatisk kamp mot klockan. 

– Det var så många snabba ryttare i omhoppningen, säger kvällens segrare Christian Kukuk. 

OS-guldlaget från Tokyo; Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann tog sig alla vidare från den första rundan i GCT-hoppningen i Rom på lördagskvällen. 

Omhoppningen blev en dramatisk historia, där ekipage efter ekipage pressade varandra till allt snabbare tider. 

Till slut blev Henrik von Eckermann, på Iliana den här kvällen, bästa svensk på en fjärdeplats. Peder Fredricson var också felfri och slutade sexa, medan Malin Baryard-Johnsson slutade elva med fyra fel. von Eckermann drar in runt 300 000 kronor för fjärdeplatsen. 

Svensklaget på pallen i Rom

Tysken Christian Kukuk tog hem tävlingen efter en imponerande snabb omhoppning och kammar hem förstapriset på en miljon kronor. 

– Jag behövde lite tur för det var så många snabba ryttare i omhoppningen så jag hade inget annat val än att gå för det, säger Kukuk efter loppet. 

Tidigare under dagen slutade Baryard-Johnsson och Fredricsons lag Stockholm Hearts trea i Global Champions League-hoppningen – vilket dock innebär att de tappar ledningen i det totala sammandraget. 

Hela säsongen av Global Champions Tour går att se med Expressen Premium eller Expressen Premium Max

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.