Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De missar OS: ”Det är väldigt ledsamt”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Pararyttaren Anita Johnsson missar Paralympics i Tokyo senare i år.

Hästen Dear Friend skadade sig illa i hagen att det är oklart om den kan bli tävlingsmässig igen.

”Han har gjort något i hagen och fått en skada i bäckenet”, säger delägaren Helena Ager till ridsport.se.

”Det är en väldigt osäker prognos för den här skadan. Vi vet inte än om han kommer att kunna återhämta sig eller inte. Det är väldigt ledsamt, särskilt eftersom de är ett så sammansvetsat team”, säger Ager.

Ekipaget har representerat Sverige vid flera stora mästerskap. Vid Paralympics i Rio de Janeiro blev det en åttondeplats i kürfinalen. Under EM på hemmaplan i Göteborg 2017 blev det som bäst en femteplats och vid EM i Rotterdam 2019 en sjundeplats.

Både i Rio de Janeiro 2016 och i London 2012 har Sverige deltagit individuellt i paradressyren. Till Paralympics i Tokyo planeras att för första gången på 13 år skicka ett lag. Louise Etzner Jakobsson, Carolin Rutberg och Lena Malmström siktar alla på att ta en plats i laget.

”Det är väldigt tråkigt att Anita och Dear Friend faller bort. De har varit ett konkurrenskraftigt ekipage att lita på”, säger landslagsledaren Agneta Aronsson.

Paralympics avgörs 24 augusti–5 september.

På Paralympics i Rio de Janeiro tog Sverige två brons genom Louise Etzner Jakobsson på Zernard.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.