Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danskans succé – slog världsettan

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Danska Cathrine Dufour, 27, slog tyska världsettan Isabell Werth under söndagens grand prix under Sweden International Horse Show.
Och det blev en föreställning som publiken sent skulle glömma. 

– Nu är alla glada att jag inte vann och att någon annan vann, skämtar Isabell Werth på presskonferensen. 

Publiken på Friends arena fick se dressyr i toppklass den avslutande dagen under Sweden International Horse Show. Ryttarna red personbästa efter personbästa och Patrik Kittel noterades tillsammans med Well Done de La Roche för ett svenskt rekord med procenten 86.115. 

Kittels toppnotering i küren räckte till en tredjeplats i det starka startfältet där det tillslut var 27-åriga Cathrine Dufour från Danmark som vann med 89.445 i procent med sin Atterupgaards Cassidy. Något som gjorde att hon precis slog tyska världsettan Isabell Werth på hästen Weihegold Old som varit närmast oslagbar. 

– Det var kul i dag, konstaterade Cathrine Dufour på presskonferensen efter segern.

”Så lycklig för den här lilla ponnyn”

Under lördagen blev det en andraplats för danskan. Det var små marginaler mellan henne och Isabell Werth i toppen – men Cathrine Dufour hade en bra känsla. 

– När jag red in manegen så var han mer fokuserad på mig i dag än på de stora skärmarna så jag kände redan från början att han var med mig till 100 procent, säger hon och fortsätter: 

– Jag hade lite problem mot slutet men jag är över månen lycklig med den här lilla kastanjefärgade ponnyn. Nu blir han 17 år och jag haft honom i tio år. Det betyder mycket. 

Isabell Werth var nöjd med sin ritt, även fast hon gärna ville vinna. 

– När man är här vill man alltid vara på topp. Både i dag och i går så gjorde min häst mig väldigt glad. Det var en tajt fajt. Men i slutändan så är det en sport och det gör att man blir hungrig igen. Jag är verkligen jättenöjd med henne och hur hon återhämtat sig sedan tävlingen i Stuttgart. Det är ingen skam att 89.310. Det är toppsport, jag vill komma tillbaka. 

”En fantastisk show”

Och tyskan vet hur svår hon är att slå. 

– Nu är alla glada att jag inte vann och att någon annan vann. Då är jag glad för att kunna komma tillbaka nästa gång. Det är okej, säger hon och skrattar. 

Tredjeplacerade Patrik Kittel var mycket nöjd, inte minst med tanke på att han själv är initiativtagare till dressyrformatet på Friends arena. 

– Det är wow, det var en fantastisk show, inte bara för att jag själv presterade utan även de andra ryttarna. Det är sex eller sju personer som rider över 80 procent i dag, det är välförtjänt för alla rider så himla bra. 

För Patrik och de andra ryttarna fortsätter tävlandet mot det stora mästerskapet nästa år. 

– Det är OS i Tokyo som är det stora målet med Welly (Well Done de La Roche).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.