Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bytte landslag – efter det infekterade bråket

Peder Fredricson. Foto: Foto: Marcus Erixson
Foto: Foto: Marcus Erixson
Foto: Foto: Marcus Erixson
Foto: Erik G Svensson
Linda Algotsson. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Peder Fredricson. Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT NYHETSBYRÅN

Peder Fredricson har släppt en bok - bara veckor innan ryttar-VM.

Här berättar han om de bakomliggande orsakerna till valet att byta från fälttävlan till banhoppning - och konflikten som stoppade landslaget från att delta i OS i Sydney.  

– Linda blev väldigt besviken och startade ett bråk med fälttävlansledningen, skriver Fredricson.  

Dubbel Jerringprisvinnare, OS- och EM-medaljör - och nu även författare. I veckan släpptes boken "Peder Fredricson", en biografi över hoppryttaren liv och framgång i sadeln. 

I boken går det bland annat att läsa om bråket som skakade om svensk ridsport inför OS i Sydney 2000, då Peder Fredricson var en av de ryttare som landslagsledningen tagit ut till mästerskapet. 

Men en intern konflikt blossade upp, och stoppade hela laget från att åka till de olympiska spelen. 

Bytte landslag efter bråk

I boken berättar Peder Fredricson att han var uttagen till OS, när landslagets veterinär ansåg att Linda Algotssons häst inte var startklar på grund av andningsproblem. 

"Linda blev väldigt besviken och startade ett bråk med fälttävlansledningen och därefter ett sådant rabalder att Svenska olympiska kommittén beslöt sig för att inte skicka något lag i fälttävlan alls. Det var väldigt tråkigt, dels för att det inte blev något OS för min del men också för att den bra stämning vi haft i fälttävlanslaget nu var borta. Jag och två av de andra ryttarna i laget bytte efter det från fälttävlan till banhoppning", skriver Fredricson. 

God relation med Algotsson

I en intervju med SportExpressen menar Fredricson att hans relation med Linda Algotsson är bra i dag, och att han troligen hade bytt från fälttävlan till banhoppning även om han kommit till start i Sydney. 

I boken som ges ut av bokförlaget Max Ström berättar Peder Fredricson även om relationen till brodern och hoppryttaren Jens Fredricson och de mentala problem som drabbade honom efter OS-silvret i Rio de Janeiro.

 

LÄS MER: Här är hela Sveriges trupp till ryttar-VM i USA

LÄS MER: Allt du behöver veta om VM i Tryon

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!