Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Butterfly Flip är död: ”Är en superstjärna”

Lisen Bratt Fredricson ser fram emot en femte generation från Butterfly Flip.
Foto: BOBBO LAUHAGE / TT NYHETSBYR¿N
Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN
1 / 7

Tillsammans skrev Malin Baryard-Johnsson och Butterfly Flip ridsporthistoria flera gånger om.

Nu har Butterfly Flip somnat in för gott, 30 år gammal.

Vila i frid älskade Flippan, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta”, skriver Malin Baryard-Johnsson på Instagram.

Stoet Butterfly Flip, född 1991 i Värmland , var sex år gammal när Malin Baryard-Johnsson började rida henne. Och det var ”Flippan” som tog Baryard-Johnsson till världstoppen.

Tillsammans tog de hem både OS-silver i lag och VM-silver i lag. Ekipaget vann dessutom världscupens Europa-final i Göteborg 2004 och 2003 blev det brons i världscupsfinalen i Las Vegas. 2003 var de som allra bäst och rankades som världens bästa ekipage.

– Vi blev ett hon och jag och var det i många, många år. Det var en fantastisk resa vi fick göra, sade ryttaren om hopphästen i Discovery-programmet ”Superstars på hemmaplan” förra året.

Sorgen efter Butterfly Flip 

Året Butterfly Flip fyllde 18 vann hon sin sista femstjärniga grand prix. 2008 pensionerades hon efter en sista tävling med Malin Baryard-Johnsson i Scandinavium. Radarparet splittrades och ”Flippan” flyttade till Belgien och blev avelshäst. Förra året valdes stjärnhästen in i Gothenburg Horse Show Hall of Fame.

Nu är resan slut på riktigt. Butterfly Flip har avlidit 30 år gammal.

På Instagram skriver Malin Baryard-Johnsson om sorgen:

En väldigt kär gammal vän har lämnat oss, den fantastiska Butterfly Flip. Så många oförglömliga minnen hon gav oss alla! Och vilken resa vi gjorde tillsammans! Den här mycket speciella damen lärde mig så mycket som ryttare! Jag är väldigt väldigt tacksam för Kristina som gav mig möjligheten att jobba med den här unika personligheten och superstjärnan i mer än 12 år. Vila i frid älskade Flippan, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.”.

https://www.instagram.com/p/CLCoOBYJH7E/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.